Nehéz anya-lánya kapcsolatról szóló feketekomédiát mutat be székelyudvarhelyi színház

A Martin McDonagh Oscar-díjas filmrendező tollából származó Leenane szépe című feketekomédiát mutatja be május 10-én a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor színház. A 14 éven felülieknek ajánlott előadást Barabás Árpád, a társulat tagja rendezte.

A Leenane szépe az első olyan produkció, amelyben az alkotócsapat valamennyi tagja a színház belső munkatársa, ez pedig különösen jó hatással volt a próbafolyamatra, hiszen jól ismerik már egymást, derült ki a színház szerdai sajtótájékoztatóján. Ezt a jelenlévő színészek, Albert Orsolya, Fincziski Andrea és Szűcs-Olcsváry Gellért is megerősítették.Fotó: Tomcsa Sándor Színház

Az utóbbi évben a repertoárból hiányzott a stúdióelőadás, ezért és más gyakorlati megfontolásból tervezték ezt az előadást a színpadi stúdióra, árulta el Nagy Pál, a színház igazgatója.

Dálnoky Réka művészeti vezető elárulta, hogy az előadás egy nehéz érzelmekkel terhelt anya-lánya kapcsolatról szól, és az eredetileg Írországban játszódó történet bármely kor bármely helyszínén megállja a helyét.

Barabás Árpád elbeszéléséből megtudtuk, hogy az általa rendezett produkciók közül ez az első, amelyet nem ő választott, hanem felkérésre rendezett. Amint elmondta, a nagyon részletgazdag darabot ő lecsupaszította annak érdekében, hogy csak az alapproblémára fókuszáljanak, így a néző figyelme nem csapong a sokféle díszlet, kellék és fölösleges elem között. A színpadon csak az jelenik meg, ami feltétlenül szükséges a mondanivaló szempontjából, a színész pedig központi helyet kap benne. „Engem elsősorban ez a se veled, se nélküled viszony, annak lélektana érdekelt, ezért a minimalista látvány ebből bontakozik ki, és ezt próbálja meg erősíteni” – mondta Barabás.

Az előadást a bemutató másnapján, május 11-én ugyancsak megtekintheti a székelyudvarhelyi közönség. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?