Idén csak kisebb javításokat végeztek: megnéztük a székelyudvarhelyi díszkivilágítást

Székelyudvarhelyen utoljára 2017-ben volt komolyabb koncepcióváltás az ünnepi kivilágítást illetően, akkor mintegy 160 ezer lejre vásároltak LED-fényszálakat, fényfüggönyöket, különféle díszeket, amelyeket oszlopokra, illetve a központban felállított karácsonyfára szereltek fel. (A képekre kattintva fotógaléria nyílik. Fotók: Csedő Attila)

Udvarhelyen a megszokott módon díszítették fel a várost, a hangsúlyt a városközponton van, de kivilágították a főútvonalakat és a lakónegyedbe is  kerültek a díszekből

Azóta minden évben tervezték a bővítést és az újítást, de vagy nem különítettek el erre pénzt, vagy ha igen, akkor azt végül másra költötték. 2019-ben az új elemek vásárlására szánt pénzösszeget a csődközelbe került Urbana Rt. távhőszolgáltató vállalat tartalékalapjába folyósították.

A közösségi adventi gyertyagyújtások helyszíneként a Márton Áron tér (Patkó) fontos szerepet kap a karácsonyvárás időszakában.

Tavaly úgy döntöttek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a díszkivilágításra elkülönített összeget „inkább másra fordítják”, így új elemeket nem vásárolnak, csak a meglévők fel- és leszerelésére költöttek.

Idén is a régi díszek kerültek fel, három éve tervezik a bővítést és újítást, de mindig másra kellett a pénz.

Idén, a szokás szerint advent első vasárnapján gyúltak fel az ünnepi fények, ugyanazok mint egy évvel korábban. A Városházától megtudtuk, hogy a hivatal munkatársai igyekeztek megjavítani a meghibásodott, megrongálódott díszeket, ugyanis a költségvetésben jóváhagyott összeg nem tette lehetővé a cserét.

A város karácsonyfáját november 25-én állították fel, megszokott helyén, a Városháza téren, az ünnepi jegenyefenyő Székelyvarságról érkezett egy magánszemély adományaként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
Ünnepi fénybe öltözött a szoborpark is, az Udvarhelyre látogató turisták körében továbbra is az egyik leginkább kedvelt célpont.

Kapcsolódók

Kimaradt?