Férfi egészség Movemberben: ingyenes szűrést tartanak a székelyudvarhelyi kórházban

November világszerte a férfi egészség hónapja. Idén a Székelyudvarhelyi Városi Kórház is csatlakozik a kampányhoz. November 22. és 30. között minden hétköznap 14 és 17 óra között a kórház járóbeteg szakrendelésén ingyenes szűrést tartanak.

Amint a kórház felhívásában kifejtik, a Movemberként ismert akció egy mozaikszó, amely az angol moustache (bajusz) és a november szó keresztezéséből született. Az elnevezés a novemberben világszerte megtartott kampányt takarja, amelynek célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzés, valamint a szűrővizsgálatok, kivizsgálások fontosságára.

„A kampány november során olyan betegségeket igyekszik a figyelem középpontjába állítani, amelyek napjainkban rendkívül gyakoriak a férfiak körében, és amelyeket az időben elvégzett szűrővizsgálatokkal kezelni és gyógyítani lehet. Novemberben világszerte kiemelt figyelem irányul a prosztatarák, a here- és a vesedaganat korai stádiumú felismerésére. A heredaganat már fiatal korban is jelentkezhet, a prosztata daganatos megbetegedése jellemzően az idősebb korosztályt érinti” – hívja fel a figyelmet az egészségügyi intézmény.

A székelyudvarhelyi kórházban a jelzett időszakban Dr. Szabó József, Dr. Szöllösi Attila, Dr. Bálint Csaba és Dr. Szabó Zoltán várja a szűrésre jelentkező férfiakat. A fizikai és ultrahangos vizsgálatra mindössze telefonos előjegyzés szükséges a 0266–212186-os telefonszámon (156-os belső számot kell kérni). Iratkozni hétköznapokon 13 és 14 óra között lehet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?