Így ünneplik Székelyudvarhelyen a magyar nyelv napját

Zenés irodalmi esttel ünneplik Székelyudvarhelyen a magyar nyelv napját szombaton. A magyarországi Anyanyelvápolók Szövetsége kezdeményezésére elindított ünnepnap hazai megtartását a román parlament 2015-ben szavazta meg.

Romániában 2015 óta tartják november 13-án a magyar nyelv napját. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa hagyományosan minden évben csatlakozik az alkalom méltó megünnepléséhez. Idén az intézmény szervezésében Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szent István Termében szombaton zenés irodalmi estet tartanak Ébredés címmel.

Az esten négy helyi előadóművész lép fel: Albert Orsolya színművésznő, Faluvégi Chripkó Krisztina operaénekes, közreműködik Sófalvi Emese hegedűn és Lókodi András zongorán. Előadásukban az alkalomhoz illő zenedarabok és versek hangzanak el.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a részvétel feltétele Covid-zöldigazolvány (12 év fölötti személyek részére) és telefonos bejelentkezés, hétköznapokon 9–15 óra között a 0744-766695-os telefonszámon. Az aktuális járványügyi szabályok betartása kötelező.

(Borítókép: illusztráció | sportmenu.net)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?