Állami kitüntetést kapott a Székelyudvarhelyi Városi Kórház két orvosa

A négy koronavírus-hullámban mutatott helytállásukat ismerték el. Dr. Biró Judit, a fertőző osztály vezető főorvosa, valamint Dr. Sav Hajnal, az intenzív terápiás osztály vezető főorvosa az egészségügyi érdemrend lovagi fokozatát vette át szerdán.

Állami kitüntetéssel ismerték el a Székelyudvarhelyi Városi Kórház két főorvosának munkáját a román nemzeti ünnep alkalmából. Az intézmény 2020 márciusától előbb covid háttérkórházként, majd idén áprilistól covid és non-covid patológáit egyaránt ellátó egészségügyi intézményként működik. Ebben az időszakban négy koronavírus-hullámban volt kórházunk a megye és az udvarhelyszéki régió kiemelt klinikája – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a kórházat fenntartó polgármesteri hivatal.

A negyedik hullám lecsengésében érkezett a hír, hogy a Székelyzudvarhelyi Városi Kórház két osztályvezető főorvosát a román államfő kitüntetésben részesíti.

Dr. Biró Judit, a fertőző osztály vezető főorvosa, valamint Dr. Sav Hajnal, az intenzív terápia osztály vezető főorvosa az egészségügyi érdemrend lovagi fokozatát vette át a szerdai bukaresti, Cotroceni-palotában tartott ünnepélyen.

(Borítókép: presindency.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?