November végén már megnyitják a karácsonyi vásárt Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben, a régi központban és az azt körülvevő utcákban ünnepi fényekbe öltöznek a park fái, a fontosabb útvonalak felett is fényfűzérek haladnak majd, de lesz a központi parkban fényalagút és több, szelfizélsre alkalmas sarkot is kialakítanak.

Kihelyeznek továbbá kivilágított figurákat, amelyek elsősorban a gyermekek számára szereznek majd élményeket. A karácsonyi díszkivilágítás fő színei idén a piros és a meleg fehér lesznek.

Kereskényi Gábor polgármester sajtótájékoztatón számolt be kedden a szatmárnémeti téli ünnepi készülődésről, amely november 30-án, a város régi központjában elhelyezett karácsonyi vásár megnyitásával, illetve az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásával veszi kezdetét.  

A városközpont fontosabb épületeire különböző karácsonyi tematikájú ábrákat vetítenek

„Általában az új városközpontban is az ünnepi hangulat, az ünnepi fények dominálnak, ám a városnak ez a része most felújítás alatt áll. Emiatt úgy döntöttünk, hogy a lakónegyedekben, összesen három helyszínen teremtünk karácsonyi hangulatot: a 16-os lakónegyedbeli Csend parkban, a 17-es lakónegyedben található UFO parkban és a Solidarităţii lakónegyed parkja is karácsonyi díszbe öltözik” – mondta Kereskényi Gábor.Karácsonyi díszvilágítás tavaly | Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala

A karácsonyi vásárban a skandináv épületek stílusát idéző házikókban sokféle finomság és ajándéknak való várja majd kicsiket és nagyokat. A szervezők az árusok számára nem határoztak meg különösebb kitételt, gyakorlatilag bárki benyújthatja jelentkezését, amelyet a polgármesteri hivatal munkatársai bírálják majd el – és előnyt élveznek a szatmári jelentkezők. A vásár január 3-ig tart majd nyitva.

A vásárban, egy külön házikóban pedig maga a Mikulás és manói is jelen lesznek, akik átveszik a nekik szánt leveleket és közös képet is készíthetnek majd velük a gyerekek.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott: idén is lesz a régi központ parkjában adventi koszorú, amelynek első gyertyáját november 26-án gyújtják meg.

Kereskényi Gábor újságírói kérdésre elmondta: a szabadtéri vásárba különösebb megkötések nélkül, de a járványügyi előírások betartásával lehet majd belépni. A járványhelyzet miatt azonban elmaradnak a karácsonyi időszakban megszokott koncertek és szilveszterkor nagy valószínűséggel ünnepi tűzijáték sem lesz Szatmárnémetiben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?