Faluból városba jön a színház: egy óra alatt fogytak el a jegyek az udvarhelyi előadásra

Faluból városba jön a színház, csütörtökön Székelyudvarhelyen lesz látható a zetelaki színjátszók által előadott Légy jó mindhalálig című két felvonásos musical, amelyet eddig mintegy hatezren láttak. Az udvarhelyi előadásra egy óra alatt fogytak el a jegyek.

A Székelyudvarhely szomszédságában található Zetelaka községben az amatőr színjátszás közel fél évszázados múlttal büszkélkedhet, és a hagyományok felelevenítésének, illetve a színjátszás magasabb szintre való emelésének céljával 2021-ben új előadással jelentkeztek a község színjátszói, a mindenki által jól ismert Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című klasszikus két felvonásos musical előadását mutatta be élő zenei kísérettel a Pro Zetea Egyesület színjátszó társulata.

Fotók: Pro Zetea Egyesület

„Az utóbbi években a közel 50 éves hagyományt próbáltuk fellendíteni, illetve egy magasabb szintre emelni azáltal, hogy a kulturális tevékenység lebonyolításába bevontunk hivatásos irányítókat, szakembereket, valamint igyekeztünk magas szintű technikai hátteret biztosítani” – nyilatkozta Lőrincz József rendező-koreográfus.

A huszadik bemutatóhoz közelítő előadást kezdettől fogva folyamatosan telt házak előtt játsszák, eddig több mint hatezren tekintették meg. Felléptek vele Erdély különböző településein, idén nyáron pedig Zetelaka község anyaországi településein, Derekegyházán és Tiszanánán is színpadra vitték, a határon innen és túlról érkező meghívásoknak pedig már alig tudnak eleget tenni.

Az udvarhelyiek november 17-én, csütörtökön este hét órától láthatják az előadást a Studió Mozi termében. Eredetileg egy udvarhelyi előadást terveztek, de meghirdetéstől számítva egy óra alatt elkapkodták a 300 belépőt, így várhatóan Nyilas Misiék december közepén és talán januárban is visszatérnek a székely anyavárosba. Addig egy dolgot biztosan tudni: november 28-án a korondiakat örvendeztetik meg a nagy sikerű musicallel.

Lőrincz József azt is elárulta, hogy a jövőben más, hasonlóan nagyszabású előadásokat is szeretnének színpadra vinni, ugyanezen alapelvek alapján (több generációs szereposztás, kimondottan helyi szereplőkkel, minél magasabb színvonalon, professzionális irányítással, illetve technikai háttérrel). Az legújabb előadás készületei folyamatban vannak, a Dzsungel könyve című musical szereplőválogatása már javában zajlik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?