Erdélyi turnéra indul az Osonó Színházműhely

A fiatalok személyes történeteit feldolgozó Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás lesz látható október 5. és 12. között Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Kolozsváron, Zeteváralján és Gyergyóditróban – tájékoztat közleményében az Osonó Színházműhely. A turné az előadás 600. bemutatásának előkészítése, amelyre október 25-én Budapesten a Katona József Színházban kerül sor.

Az Osonó Színházműhely előadásait közönségtalálkozó is követi, amely teret ad a közös gondolkodásra, a dokumentarista produkcióban felvetett témák és problémák megvitatására. A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig 3 kontinens 24 országának 190 településén került bemutatásra.

Fotók forrása: Osonó Színházműhely

Az esti előadások mellett, délelőttönként a Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka világába elnevezésű projektjében székelyudvarhelyi és gyergyóditrói iskolák diákjai tekintik meg a produkciót. A program keretén belül hátrányos helyzetű fiatalok mentorálása zajlik, segítve a korai iskolaelhagyás csökkentését és a munkanélküli fiataloknak a munkapiacon való elhelyezkedését. Az Osonó az előző években több tevékenységgel vett részt a programban.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály közösségi díját is.

A turné programja:
Október 5., 19:00: Sepsiszentgyörgy, Plugor Sándor Művészeti Líceum – B. Angi Gabriella drámaterem
Október 6., 19:00: Sepsiszentgyörgy, Plugor Sándor Művészeti Líceum – B. Angi Gabriella drámaterem
Október 7., 19:00: Zeteváralja, Művelődési Ház
Október 10., 19:00: Székelyudvarhely, UFF nagyterem (Siculus Ifjúsági Ház)
Október 12., 20:00: Kolozsvár, Sapientia EMTE
Az előadásokra helyet foglalni a szervezes@osono.ro e-mail-címen lehet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?