Pénteken fogadja el a kormány az energiaár-kompenzációról szóló sürgősségi rendeletet

Pénteki ülésén készül elfogadni a kormány a földgáz és az elektromos áram drágulásának kompenzálásáról szóló sürgősségi rendeletet – közölte szerdán a miniszterelnök.

Florin Cîţu elmondta, az energiaárak növekedése a kis- és középvállalatokat is nehéz helyzetbe hozza, ám a kormánynak nem lesz ideje kidolgozni a támogatásukról szóló rendeletet, tekintettel arra, hogy a parlament kedden szavaz a Szociáldemokrata Párt (PSD) bizalmatlansági indítványáról.

„Szerintünk felelőtlenség, ami most a parlamentben történik. Úgy is fogalmazhatnék, hogy káoszba taszítják az országot azok, akik meg akarják buktatni Románia kormányát” – fogalmazott a miniszterelnök.

Florin Cîţu nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy kikkel tárgyal annak érdekében, hogy a bizalmatlansági indítvány ne kapja meg a kormány megbuktatásához szükséges támogatást. Arra hivatkozott, hogy nem árulhatja el a stratégiáját. „Úgy gondolom, hogy vannak a parlamentnek felelősen gondolkodó tagjai, velük fogok tárgyalni” – jelentette ki.

(Címlapfotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?