Elektromos vezeték okozott tüzet, házról műhelyre terjedtek a lángok

Kigyulladt házról autószerelő műhely tetejére terjedt át a tűz a vasárnapról hétfőre virradó éjjel a Bihar megyei Borson, csak a műhelyt sikerült megmenteni.

Vasárnap éjjel fél 12 tájban riasztották a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőséget Borsra, a hívó azt jelentette be, hogy ég egy autószerelő műhely. A tűzoltók helyszínre érkezésekor azt látták, hogy nagy lángokkal ég egy ház és annak fa melléképületei, valamint a szomszédos műhely teteje is kigyulladt.Fotó: Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Az oltásban 27 tűzoltó dolgozott közel egy órán át, ők azt is sikerrel akadályozták meg, hogy az egész autószerelő műhely belseje kigyulladjon. Munkájukat nehezítette, hogy a tűz már nagy felületen lángolt, illetve a házban és a melléképületekben sok volt az éghető anyag.

Sérültje szerencsére nem volt a tűznek, azonban a mintegy 70 négyzetméteres ház és a melléképületek leégtek, odavesztek baromfiak és négy disznó, a műhely tetejének jelentős részét és a műhely tetejének mintegy 60 négyzetméteren, körülbelül 180 négyzetméternyi tetőt sikerült megóvni. Az elsődleges helyszíni vizsgálatok szerint egy hibás vagy nem megfelelően szigetelt elektromos vezeték okozta a tüzet.

Kapcsolódók

Kimaradt?