banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kigyulladt egy hulladékégető Brazi-on, káros anyagok is lángra kaptak

Kigyulladt szerdára virradóra egy üzemen kívül helyezett hulladékégető a Prahova megyei Brazi-on. Több száz tonna hulladék kapott lángra, a környezetre káros anyagok is. A helyszínen tartózkodó Tánczos Barna miniszter szerint eddig nem történt környezetkárosodás.

A brazi-i ipari park területén lévő, Eco Burn nevű hulladékégető hónapok óta nem működött. A cég nem fizette a villany- és a gázszámláit, ezért a létesítményt bezárták. Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter szerint nem kizárt, hogy szándékos gyújtogatás történt.

A helyszíni terepszemlét tartó tárcavezető elmondta, a létesítmény raktárában több mint 500 tonna hulladék várt megsemmisítésre, környezetre káros anyag is: hidraulikus emelőkben használt olajok, festékek. Az oltást megnehezíti, hogy az omlásveszély miatt az épületbe nem ajánlatos behatolni.

A környezetőrség folyamatosan méri a környéken a légszennyezettséget, közlésük szerint a mutatók nem haladják meg a veszélyességi szintet. A hulladékégetőt működtető céget korábban már megbírságolták a környezetvédelmi szabályok megszegése miatt.

(Címlapfotó: Prahova megyei környezetőrség)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?