Meggyulladt egy gázvezeték, kiégett néhány konyhai eszköz Gyergyócsomafalván

Megégett egy nő keze, egy gyermek pedig pánikrohamot kapott Gyergyócsomafalván miután hétfőn felrobbant egy gázpalack az egyik tömbház konyhájában, amely ki is gyulladt. A két áldozatot a gyergyószentmiklósi kórházba szállították – írja közleményében a Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A tüzet még a gyergyói hivatásos, valamint a csomafalvi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltani. Az eset úgy történt, hogy a háziasszony öngyújtóval akarta ellenőrizni, hogy szivárog-e a gázpalack.  

A helyszíni elsősegélynyújtás után a kezén megégett nőt és a gyermeket, aki pánikrohamot kapott, a gyergyószentmiklósi kórházba szállították.

A tűzoltóság egyúttal arra figyelmeztet, hogyha megérezzük a gáz jellegzetes szagát, akkor zárjuk el a gázpalackot és a kályhát is, majd pedig szellőztessünk ki alaposan. Ne gyújtsunk meg gyufát, öngyújtót, ne dohányozzunk és ne nyúljunk a biztosítékokhoz. Ha el szeretnénk indítani a kályhát, előbb a gyufát gyújtsuk meg, majd csak ezután engedjük meg a gázt. Ha ellenőrizni szeretnénk a szivárgást, megtehetjük szappanos vízzel.

FRISSÍTÉS: Egy olvasónk, aki szemtanúja volt az esetnek, tájékoztatta portálunkat, hogy a gyermeket végül nem kellett kórházba szállítani. A megsérült nőnek az alkarja égett meg, ugyanakkor robbanás nem történt, csupán a gázvezeték gyulladt ki, a tűz pedig átterjedt néhány konyhai eszközre, de a lángokat sikerült még azelőtt megfékezni, hogy nagyobb baj keletkezett volna.

(Címlapkép: IGSU)

Kapcsolódók

Kimaradt?