Meghibásodott elektromos vezeték okozhatta a tüzet a suceavai prefektúrán

Egy meghibásodott elektromos vezeték okozhatta a Suceava megyei prefektusi hivatalnak és megyei tanácsnak helyet adó megyeközponti közigazgatási palota manzárdjában szombat reggel kiütött tüzet – tájékoztatott vasárnap Alin Găleată, a Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője.

A szakemberekből álló helyszíni vizsgálóbizottság megállapítása szerint a tűz a manzárdban levő egyik mellékhelyiségben keletkezett egy meghibásodott elektromos vezeték miatt, amely túlforrósodott. A tűz rövid idő alatt elharapózott a huzatos padlástérben, és a fából készült elemek égni kezdtek, hamarosan lángba borítva az egész tetőszerkezetet. Az erősen fújó szél még jobban táplálta a lángokat – derül ki a közleményből.

Găleată elmondta, az előzetes vizsgálatok szerint az épület földszintjén és az első emeleten kevésbé okozott károkat a tűz, így lehetséges, hogy a földszinti helyiségeket már használni lehet az elkövetkező időszakban.

A többi irodát sürgősségi eljárással áthelyezik más, a megyei tanács közigazgatásában lévő épületekbe, hogy a prefektusi hivatal és a megyei önkormányzat tevékenysége ne boruljon fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?