banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_UeQde8dZ_2_300x250.gif

Lángba borult a suceavai prefektúra épületének tetőzete

FRISSÍTVE - Szombat délelőtt kigyulladt és lángba borult a prefektúrának és a megyei önkormányzatnak is helyet adó épület Suceaván.

A hírtelevíziók beszámolói szerint négy tűzoltó- és két SMURD-egység érkezett a helyszínre, személyi sérülésekről nem érkeztek információk. A Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Alin Găleată elmondta, az oltást nehezíti, hogy a tetőszerkezet fából van, és a lángok nagyon gyorsan terjednek.

FRISSÍTÉS: A tűzoltóknak sikerült lokalizálniuk a tüzet, a lángok nem tudnak átterjedni az épület többi emeletére és a szomszédos épületekre; a helyzet ellenőrzés alatt van - nyilatkozta az Agerpresnek Alin Găleată. A közigazgatási palota tetejének mintegy 2000 négyzetméterére terjedt ki a tűz, a tető faszerkezetét és a bádogtetőt pusztították a lángok, tájékoztatott a szóvivő.

Azt is elmondta, hogy a helyszínre kiérkezett tűzoltók a bevetés elején nem tudták igénybe venni a környéken található tűzcsapokat, mivel azokban a víznek nem volt megfelelő nyomása, emiatt több tűzoltókocsit küldtek ki a helyszínre. Găleată szerint ez igen gyakori eset.

A tűzben senki nem sérült meg, a bent tartózkodó személyek biztonságban elhagyták az épületet.

(Címlapfotó: Digi24)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?