banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Leégett egy sepsimagyarósi család háza, az iskolában szállásolják el őket

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka fedél nélkül maradt egy, a Kovászna megyében található Sepsimagyaróson élő család, miután házuk szinte porig égett. A károsult háromtagú családot az Uzon községhez tartozó falu egykori iskolájában szállásolják el.

Az erről szóló információkat Uzon polgármestere, a leendő Kovászna megyei prefektus, Ráduly István tette közzé a saját Facebook-oldalán. Mint írta, a tüzet a fagerendás szerkezetű háztetőn található, nem megfelelően kivezetett pléh kémény okozta: a felforrósodott kürtőcsőtől a faszerkezet kigyulladt és pillanatok alatt az egész háztető lángba borult.

„A kiérkezett hivatásos és önkéntes tűzoltók már nem tudtak sokat segíteni a lakóház megmentésében, amely 80 százalékban kiégett. Három ember (betegnyugdíjas házaspár és a nagykorú gyerekük) tető nélkül maradtak. Köszönet az egyik jószívű sepsimagyarósi családnak, akik a –10 fokos hidegben rögtön befogadták a szerencsétlenül járt embereket. Ideiglenesen, 4-5 hónapra a fent nevezett családnak a volt iskola egyik termét ajánlottuk fel, illetve pénzbeli támogatást is fogunk nyújtani, hogy a nyár végére, a kiégett házromot, a család tudja helyre állíttatni” – írta Facebook-oldalán a polgármester.  

Ráduly István egyúttal arra kérte lakosságot, hogy vizsgáltassák meg a kéményeiket, hogy a hasonló szerencsétlenségeket megelőzzék.

„Fontos, hogy a kürtőcső ne érintkezzen semmilyen formában gyúlékony anyaggal (gerenda, deszka, kátrány stb.), illetve ha a kémény téglából van kirakva és nincsen levakolva, akkor ellenőrizni kell, hogy a kiégett malter között a füst vagy láng ne tudjon kicsapni” – tette hozzá ez elöljáró.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?