Megmenthették volna a tűzoltók a lángok elől halálba menekülő konstancai nő életét

A lángok elől halálba menekülő konstancai nő életben maradt volna, ha a tűzoltók létrával és mentőpárnával érkeznek a tömbházban történt tűzeset helyszínére, ám ilyen felszerelésük nem volt – írja a román sajtó. Így tehetetlenül nézték, ahogy az áldozat lezuhan a hatodik emeletről.

Mint korábban írtuk, kedden tűz ütött ki egy konstancai tömbházlakás hatodik emeleti lakásán, amelyben egy középkorú házaspár élt. A helyi sajtó szerint mindkettejüknek sikerült kimenekülniük a lépcsőházba, ám a nő visszafordult, hogy elvegyen valamit. Csakhogy már nem tudta elhagyni a lakást, mert a sűrű füst és a lángok elvágták az útját.

Így a nő a beépített erkélyre menekült, ám ott is utolérte a tűz. Ekkor kimászott az erkélyablakon, hogy valamilyen módon leereszkedjen a tömbház falán. Kísérlete közben elvesztette az egyensúlyát, és a közben kiérkező tűzoltók szeme láttára mélybe zuhant. A mentősök már nem tudták újraéleszteni.

A Konstanca megyei katasztrófavédelemi felügyelőség közlése szerint a riasztás és a tűzoltók kiérkezése között mindössze hét perc telt el. A tűzoltók ugyanakkor már négy perce a helyszínen voltak, amikor a nő lezuhant a hatodikról. Tehát segíthettek volna rajta, ha van létrájuk és/vagy mentőpárnájuk. Ilyen felszerelésük azonban nem volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A felügyelőség szóvivője, Anca Chiriță a HotNewsnak elmondta, mentőpárnájuk nincs is a Konstanca megyei tűzoltóegységeknek. „Korábban volt mentőpárnánk is, de lecseréltük kihúzós létrákra” – magyarázta. Csakhogy a helyszínre elsőként érkező egységnek létrája sem volt. A létrás tűzoltóautó 8 kilométeres távolságról érkezett, két perccel a nő halála után.

A Konstanca megyei rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik az ügyben.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?