banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Összefogott a konkurencia a tűzkárosult szászrégeni bútorgyár megsegítésére

A péntek éjjeli tűzesetben megkárosodott szászrégeni Dalin bútorgyár közölte: hálás a közösség szolidaritásáért, ugyanis három cég is vállalta, hogy a gyártócsarnokok újjáépítéséig segítséget nyújt a termelésben.

Míg a korábbi tudósítás három leégett gyártócsarnokról szólt, a Dalin bútorgyár most arról tájékoztat, hogy a tűzben két gyártócsarnok semmisült meg, ami a termelési helyiségek 10 százalékát jelenti. Ezek újjáépítése a becslések szerint két hónapot vesz igénybe, ez idő alatt az alkalmazottak a többi, sértetlenül maradt csarnokban fognak dolgozni.

A közleményben arról is beszámolnak, hogy a tűzvész során egyetlen emberélet sem volt veszélyben, a gyár a tűz kitörésekor már nem üzemelt. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta – teszik hozzá.

A cég 95 százalékban eleget fog tenni megrendeléseinek, a maradék 5 százaléknyi megrendelés esetében 3 hetes késéssel számolnak.

„Lenyűgöz minket a Szászrégenben és azon túl élő közösségünk szolidaritása, három gyár már felajánlotta, hogy segít nekünk a termelésben, amíg újjáépítjük azt a részt, ami a tűzben megsemmisült” – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

A tűz péntek este ütött ki a szászrégeni bútorgyárban, és csak szombat hajnalra sikerült eloltani tizenkét tűzoltóautó és hatvan tűzoltó közreműködésével. A Maros megyei katasztrófavédelem erőihez önkéntes vagy privát tűzoltó-alakulatok, valamint a Hargita és a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem néhány csapata is csatlakozott.

(Címlapfotó: Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?