Tűz Balánbányán: a tűzoltó szomszéd éberségének köszönhetően menekült meg az áldozat

Tűz ütött ki szerda reggel Balánbányán egy magánházban, a lángokban megsérült egy 77 éves nő a karján és az arcán, őt kórházba szállították – közölte a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A mintegy 50-60 négyzetméteres felületen szétterjedt lángokhoz a baláni hivatásos, valamint a csíkszentdomokosi önkéntes tűzoltók siettek ki. A gyors közbelépésre azért is volt szükség, mert fennállt a veszélye annak, hogy a tűz beborítja az egész házat és átterjed a szomszédos épületekre is.

Fotók: Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Az áldozatot első fokú égési sérülésekkel szállították kórházba. Az asszonynak azzal volt szerencséje, hogy a közelében lakik egy hivatásos tűzoltó, aki meglátta a szomszédban felszálló füstöt, és azonnal kimenekítette őt az égő épületből.

A tüzet feltehetően zárt helyiségben történő nyílt láng használata okozta. A tűzoltók közbelépésének köszönhetően a konyhában, a nappaliban, a tetőtérben, valamint a melléképületekben található javakat menekítettek ki a tűzből mintegy 500 ezer lej értékben, az anyagi kár 50 ezer lejre tehető. A tűz következtében a lakás tetejének 40 négyzetméteres felülete égett meg, illetve az ajtók, ablakok, valamint a hálószobabútor vált a tűz martalékává.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?