Marosvásárhelyen is megtartják a Föld óráját szombaton

A Föld órája elnevezésű akció miatt szombaton sötétbe borul Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, valamint a marosvásárhelyi vár épülete.

Az eredetileg 2007-ben Sydney-ből, Ausztráliából indult kezdeményezéshez, amelyet minden évben megtartanak a világ minden táján Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala is csatlakozik szombaton.Illusztráció: Pixabay

Az évek során több ezer település kapcsolódott be a kezdeményezésbe, ezt az immár hagyományosnak nevezhető akciót idén is megtartják. A kampány keretében több nagyváros is sötétbe borul világszerte, hogy így figyelmeztessék az embereket a Föld erőforrásainak kiapadására. A Föld órája energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít eme globális környezetvédelmi kampány keretében, és az egyén felelősségére hívja fel a figyelmet.

Marosvásárhelyen szombaton 20.30 és 21.30 óra között kialszanak a fények a polgármesteri hivatal épületében. A városvezetés arra kér mindenkit, hogy kapcsolják ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A polgármesteri hivatal mottója Álljunk ki együtt a bolygónkért 2022-ben, március 26-án! Az akcióhoz csatlakozik a marosvásárhelyi vár is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?