Gyermekeknek tartott nyílt napot a rendőrség Marosvásárhelyen

Több száz gyermek vett részt Marosvásárhelyen a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság a Román Rendőrség napja alkalmából által szervezett nyitott napi rendezvényen.

A Román Rendőrség napját pénteken ünneplik országszerte, az eseményre várva szerdán a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság nagyszabású rendezvényt szervezett a marosvásárhelyi középkori várban.

A marosvásárhelyi rendőrök a rendfenntartó intézmény számos speciális felszerelését állították ki közszemléletre, ugyanakkor több olyan gyakorlatot is bemutattak a gyermekeknek, amelyeket alkalmaz a rendőrség akciói során.

A gyerekek beülhettek a rendőrautókba, illetve közelről megtekinthették a rendőrök által használt motorokat. A játékos tevékenységek során a kiskorúak megtapasztalhatták, mit jelent a törvényszéki szakértői munka terepen alkalmazott része, de ismerkedhettek a maszkos rendőrökkel, sőt a kutyás egységek is látványos bemutatót tartottak a gyerekek számára.

A megkérdezett fiatalok egybehangzó véleménye szerint fontos megismerni a rendőrség bizonyos tevékenységeit, bepillantást kapni a rendőrök mindennapi munkájukba, hiszen ezáltal is jobban szerethetővé válik ez a hivatás. A diákokat lenyűgözte a kriminalisztikai vizsgálat, többen úgy fogalmaztak, hogy adott esetben szívesen dolgoznának ezen a területen. A legnagyobb népszerűségnek a rendőrkutyákkal tartott bemutató örvendett, ahol több tucat kiskorú figyelte izgatottan a parancsszóra végrehajtó rendőrkutyákat. Március 25-én, pénteken 200 éves tevékenységét ünnepli a Román Rendőrség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?