Magyar rendőr ikerpárt sztárol a román rendőrség

Külön anyagot szentelt a Román Rendőrség honlapja egy Maros megyei rendőr ikerpár bemutatásának abból az alkalomból, hogy csütörtökön sikerült megmenteniük egy öngyilkosjelölt életét.

A cikk szerint Kocsis Sándor és Kocsis Szabolcs a megszólalásig hasonlítanak egymásra, és egyformán erős a rendőri szakma iránti szeretetük is. Ráadásul önfeláldozó módon a hivatásuknak élnek a szabadidejükben is.

A honlap szerint a 39 éves Kocsis testvérek csütörtökön reggel nem voltak szolgálatban. Civil ruhában sétáltak az egyik marosvásárhelyi bevásárlóközpont közelében, amikor felkeltette a figyelmüket egy férfi, aki egy épület tetején állva azzal fenyegetőzött, hogy a mélybe ugrik.

A két rendőr felmászott az épületre, és leült a tetőre az öngyilkosjelölt közelében. A férfit arról győzködték, hogy tegyen le a szándékáról, mert élni érdemes. Eközben a járókelőkelők által riasztott társaik, majd tűzoltók, SMURD-osok, ipari alpinisták is érkeztek a helyszínre. Az öngyilkosjelöltet végül sikerült belátásra bírni, lemászott az épület tetejéről.

A Kocsis testvérek 2006-tól dolgoznak a Maros megyei rendőrség állományában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?