banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Com’ON Sepsi: 50 javaslat közül választhatják ki kedvenceiket a sepsiszentgyörgyiek

Szervezkednek a sepsiszentgyörgyi fiatalok és közel 50 kreatív rendezvény tervével jelentkeztek a Com’ON Sepsi programra, hogy finanszírozást nyerjenek ötleteik megvalósítására.

A közösségi részvételi programba benevezett rendezvények között vannak népszokásokat felelevenítő esemény-javaslatok, idősek számára kialakított programsorozatok, mozgássérültek hétköznapjait megkönnyítő megoldások, életmódváltást elősegítő megvalósítások, koncertek, kreatív műhelyek és baba-mama programok is.

Most a sepsiszentgyörgyieken van a sor, hogy kiválasszák a számukra legkedvesebb 10 projektet, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat pedig a legtöbb szavazatot kapó 32 kezdeményezés megvalósulását egyenként legtöbb 2600 lejig terjedő összeggel támogatja. A kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programokat támogató díjalap összesen 83 200 lej. A 14-35 éves fiatalokból álló informális csoportok fogalmazhatnak meg ötleteket, tevékenység javaslatokat ám fontos, hogy olyan programokat szervezzenek, amelyeken a részvétel ingyenes, illetve idén szeptember és november között kell megvalósulnia.

Mint arról beszámoltunk „Te vagy a város, tegyél hozzá!” felhívással indította útnak Sepsiszentgyörgyön a Com’ON Sepsi nevű programot a város önkormányzata és a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület. A Com’ON Sepsi program a részvételi költségvetés elveit követi, vagyis a város lakosságát vonják be a döntési folyamatba arról, hogy hogyan lehetne optimálisan elkölteni a költségvetés egy meghatározott részét.

Idén öt kategóriában vártak ötleteket: a „közösség” kategóriába olyan kezdeményezések érkeztek, amelyek új élményt visznek a sepsiszentgyörgyi lakosok életébe, lehetőséget teremtenek a konstruktív vitára és ötletcserére. Az „élettér” kategóriába olyan szemléletformáló akciókat szerveznek, amelyek a környezettudatos gondolkodást és cselekvést segítik elő. A „tudás” kategóriába olyan kezdeményezések tartoznak, amelyek hozzájárulnak az egyének és csoportok közötti tapasztalatszerzéshez. Az „alkotás” kategóriába olyan kezdeményezések kerültek, amelyek újat hoznak létre művészeti vagy más területen. Az „életmód” kategóriába kerültek azok a kezdeményezések, amelyek motiválják a sepsiszentgyörgyieket a testi, szellemi és lelki értelemben vett egészséges életvitelre.

Minden sikeres program mögött egy támogató közösség áll, ezért a Com’ON Sepsi programban olyan projektek nyerhetnek támogatást, amelyeket a sepsiszentgyörgyi lakosok szavaznak meg. A város lakói szeptember 26-án éjfélig adhatják le voksukat 10 kedvenc projektjükre ezen a weboldalon, hívják fel a figyelmet a szervezők, akik arról tájékoztattak, hogy a közönségszavazás elindítása után több technikai hibát jeleztek a szavazni vágyók. Ezek közül sikerült kijavítani a legkellemetlenebbet, amely lehetetlenné tette bizonyos készülékekről a szavazáshoz szükséges bejelentkezést a Facebook platformra, illetve most már bármilyen készülékről elérhető a Com’ON Sepsi szavazási alkalmazás. Az online szavazáson részt vehet minden olyan személy, aki Sepsiszentgyörgyön él, tanul, dolgozik vagy onnan származik.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?