Még lehet csatlakozni a Com'ON Sepsi kezdeményezéshez

Közeleg a Com’ON Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programba való jelentkezés határideje, a kezdeményezések terveit augusztus 20-án 16 óráig lehet feltölteni a www.comonsepsi.ro oldalon.

A projekt keretében 14-35 éves fiatalok javasolhatnak kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programokat, tevékenységeket, amelyek megvalósítására anyagi támogatást nyerhetnek el 2500 lej értékig.

Te vagy a város, tegyél hozzá

A Com’ON Sepsiszentgyörgy olyan részvételi hozzáállást kíván megalkotni és fejleszteni, amelyben nem állunk tétlenül, mindannyian értéket teszünk hozzá Sepsiszentgyörgyhöz, ezzel alakítva a város jövőjét.

A kezdeményezéseket legalább 3 tagból álló informális csoportosulások javasolhatják. A támogatásra benyújtott programokon való részvételnek ingyenesnek és nyitottnak kell lennie. A javasolt kezdeményezések egy vagy több kategóriába is tartozhatnak: Plusz Helyek, Plusz Témák, Plusz Közösség, Plusz Mozgás és Plusz Kapcsolat, melyekről bővebben a weboldalon lehet olvasni.

Új kategóriák a nevezésnél

A programban két úgynevezett védett kategóriában is lehet nevezni, annak érdekében, hogy a fiatalok megközelítőleg egyenlő esélyekkel kapcsolódhassanak be a részvételi folyamatba.

 

A hátrányos helyzetű fiatalok számára létrehozott kategória a csapat tagjainak helyzetére vonatkozik, melyben a következő esetek minősülnek hátrányos helyzetnek: nagymértékű kulturális különbség; fogyatékosság vagy egészségügyi problémák; pénzügyi és/vagy szociális korlátok; tanulmányi korlátok; földrajzi és hozzáférési korlátok.

A folyamathoz való jobb hozzáférés ösztönzése érdekében az idei, ‘20-as kiadás keretében külön korcsoportot hoztunk létre, amely a 14-17 éves fiatalokat célozza. Akkor tartozhat egy csoport ebbe a kategóriába, ha ennek minden tagja 14-17 év közötti a kezdeményezés benyújtásakor.

(Címlapkép forrása: Com'ON Sepsi - Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?