Román Kupa: a pályán állt bosszút a Sepsi OSK a lelátói gyűlölködésért

3-2-re nyert a Sepsi OSK a labdarúgó Román Kupa csoportkörének 2. fordulójában a Bukaresti Dinamo vendégeként.

Először játszottak hivatalos labdarúgó-mérkőzést kedd este a fővárosi Diadalív stadionban, ahol a Román Kupa csoportkörének 2. fordulójában a Bukaresti Dinamo a Sepsi OSK-t fogadta. Fotó: AgerpresA (rész)sikerre kiéhez(tet)ett bukaresti ultrák gondoskodtak arról, hogy a mérkőzés ne csak a pályán történtekről szóljon, a Kutyák alig pár nappal azután, hogy az FK Csíkszereda vendégeként kiviselték magukat, a másik székelyföldi csapat ellen is találkozón sem hazudtolták meg magukat. Rendre felcsendültek a lelátókról a Magyarországot és az erdélyi magyarokat gyalázó rigmusok, de nem „úszták meg” a cigányok (romák) és azok a játékosok sem, akik a közelmúltban még a Dinamo színeiben játszottak.

A mérkőzést az egy ligával feljebb játszó háromszékiek kezdték jobban, negyedórát követően Anas Achahbar veszélyeztetett egy távoli lövéssel, a holland lökete alig kicsivel kerülte el a kaput. Nem kellett sokat várni a Sepsi vezető góljára, Varga Roland nehézkés rámozdulása miatt a labda a tizenhatoson kívül álló Francisco Junior elé pattant, aki kapásból vágta a jobb alsó sarokba.

Vargának volt egy jó távoli lövése, de a magyar légiós löketét Dujmovic bravúrral tolta szögletre.

A szünet után is Cristiano Bergodi tanítványai „vitték a prímet”, a Dinamo kapusának nagyot kellett védenie Nicolae Păun elől. A gólhelyzet pár perccel később góllá érett, az 57. percben ugyanaz a Păun duplázta meg a háromszékiek előnyét egy szép fejessel.

Az utolsó tíz percben nagyon felgyorsultak a dolgok: előbb a Dinamo szépített Iulian Rosu révén, majd a 88. percben Patriche öngóljával már ismét kettőre nőtt a székelyföldiek előnye. A hosszabbításban a hazai csapatnak még összejött egy gól.

3-2-es győzelmével az OSK jelentős lépést tett a továbbjutás felé.

Labdarúgó Román Kupa, csoportkör, 2. Forduló
Bukaresti Dinamo–Sepsi OSK 2–3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?