„Otthonra talált” a Corvinul az EL-selejtezőre

Tündérmesébe illő sikere után még mindig az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jóváhagyására vár a Vajdahunyadi Corvinul annak érdekében, hogy a Román Kupa-győzelmét Európa Liga-szereplésre váltsa.

Mint korábban írtuk, az erdélyi csapat, amelynek nincs feljutási joga az élvonalba másodosztályos együttesként hódította el szerda este a serleget. Egy egészen elképesztő sorozatot produkált, hiszen például a csoportkörben a címvédő Sepsi OSK-t, a negyeddöntőben a Kolozsvári CFR-t múlta felül, míg végül a fináléban büntetőkkel legyőzte a Galaci Oțelult. Az elődöntőben is élvonalbeli csapaton, a Voluntari FC-n verekedte át magát és kérte is az európai szerepléshez szükséges licenszt, hogy amennyiben a serleg elhódításával koronázza meg a tünderémesébe illő szezonját, úgy élhessen a kupagyőzteseknek járó Európa Liga-indulással is.

Fotó: Vajdahunyadi Corvinul/Facebook

Az UEFA engedélye még várat magára, az viszont már kiderült, hogy az alakulat Sepsiszentgyörgyről kapott meghívást arra, hogy EL-selejtezője hazai meccsét az ottani stadionban játssza. A vajdahunyadiaknak jelenleg nincs nemzetközi találkozók rendezésére alkalmas sportlétesítménye, így az biztos, hogy ideiglenesen „idegenben” lesznek házigazdák. „A sepsiszentgyörgyiek meghívtak minket. Gratuláltak nekünk, az elsők voltak, akik segítséget kínáltak. Olyan stadionjuk van, amelyik minden követelménynek megfelel, ezért Sepsiszentgyörgyre megyünk majd” – mondta Dan Colescniuc, a Corvinul klubelnöke a Prima Sport-nak. A sportvezető szerint bebizonyították, hogy erős csapatuk van, amelyik megérdemli az európai szerepelést. „Fej-fej mellett harcoltunk mindegyik élvonalbeli alakulattal. Büszkén képviseljük Romániát és nem adjuk fel, bárki is legyen majd az ellenfelünk Európában. Meglátják, hogy az utolsó pillanatig harcolni fogunk, addig amíg bizonyítjuk, hogy méltók vagyunk arra, hogy az országot képviseljük” – mondta.

Amennyiben a Corvinul megkapja az UEFA jóváhagyását az EL-szerepléshez, úgy az első selejtezőkörben kezd. A sorsoláskor nem lesz kiemelt, így például a dán Silkeborg, a lengyel Wisla Krakkó vagy éppen a horvát HK Rijeka is a lehetséges ellenfelek között szerepel.

Persze az is elképzelhető, hogy a történelemi kupagyőzelem nem teljesedik ki nemzetközi szerepléssel. Ha nem kapják meg a licenszt, akkor a SuperLiga felsőházi rájátszásának második helyezettje veszi át az EL-selejtezős helyüket. Ezért a Kolozsvári CFR és a Craiovai Universitatea küzdenek a playoff utolsó fordulójában. Jelen állás szerint viszont a második helyezett a Konferencia Ligában indulhat, míg a harmadik helyezett osztályozót játszik majd az alsóházi rájátszásból „érkező” gárdával. Elviekben a playout első két helyezettje játszaná ezért az első osztályozót, de az élen zárt UTA-nak és a harmadik helyezett Hermannstadtnak nincs európai licensze, ezért a Román Kupa-döntőt elbukó Galaci Oțelul a playout-tabellán negyedik Kolozsvári Universitateával küzd meg. Osztályozójuk időpontját csütörtökön jelentette be a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF): vasárnap 14.30 órakor csapnak össze.

A SuperLiga felsőházi rájátsszásának utolsó fordulójában szombat este 21 órától lesznek a rangsor szempontjából téttel bíró Kolozsvári CFR–Konstancai Farul és a Craiovai Universitatea–Sepsi OSK mérkőzések, az idényt lezáró Rapid–FCSB összecsapást vasárnap 21 órakor rendezik – de ennek már nem lesz tétsze, hiszen az FCSB már korábban bebiztosította a BL-selejtezős indulást érő bajnoki címét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?