Újabb mérföldkőhöz ért a Bayer Leverkusen, övék minden idők negyedik leghosszabb veretlenségi sorozata

Ismét az utolsó pillanatban menekült meg a vereségtől a már biztosan német bajnoki címet szerző csapat, döntőbe jutott az Európa-ligában.

Továbbra is megállíthatatlannak tűnik a Bayer Leverkusen. Xabi Alonso csapata csütörtökön az AS Roma ellen játszott 2–2-es hazai döntetlennel jutott be az Európa-liga fináléjába, ahol majd az Atalantával találkozik. Bár az olasz fővárosban egy héttel ezelőtt 2–0-ra győztek a németek, nem volt könnyű számukra a hazai visszavágó. A Roma ugyanis ugyanezzel az eredménnyel vezetett egészen a 82. percig, mégis sikerült döntetlenre mentenie a meccset a Leverkusennek.Fotó: Getty Images Ezzel tovább folytatódott az új német bajnok elképesztő szériája. Minden kupasorozatot figyelembe véve már 49 veretlenül lejátszott mérkőzésüknél járnak, ezzel pedig újabb mérföldkövet értek el futballtörténelmi szempontból.

A focihoz köthető statisztikákkal foglalkozó IFFHS adatai szerint a Bayer Leverkusen ezzel megelőzte a portugál Benficát a veretlenségi sorozatok örökrangsorában és már a negyedik helyen áll a listán. Ebben az évszázadban korábban csak az egyiptomi Al-Ahlynak sikerült ennél hosszabb sorozatot produkálni, ők 55 meccsnél álltak meg.Fotó: Bayer Leverkusen Facebook oldalaEurópában egészen a II. világháború előtti időszakra kell visszamenni, hogy két hosszabb szériát találjunk, mindkettőt európai csapat érte el. A második helyen a belga Union SG áll, a leghosszabb ismert sorozat pedig a Celtic Glasgowé. A skót csapat 1915 novemberétől 1917 tavaszáig nem talált legyőzőre, ami zsinórban 66 veretlen meccses rekordot jelent.

Ezektől a számoktól azért jelenleg még viszonylag messze van a gyógyszegyáriaknak becézett német csapat, de már a következő négy meccsük megnyerése is veretlen bajnoki szezont, német kupa- és Európa-liga győzelmet eredményezne nekik, amivel újfent történelmet írnának.

Európa-liga elődöntők

Atalanta – Olympique de Marseille 3–0 (összesítésben 4–1)

Bayer Leverkusen – AS Roma 2–2 (összesítésben 4–2)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT





Kapcsolódók

Kimaradt?