Európa-liga: kiesett a Liverpool és a Milan is

Nem tudták ledolgozni Szoboszlaiék a hazai pályán összeszedett háromgólos hátrányt, megérdemelten jutott az elődöntőbe az Atalanta.

Jobban nem is indulhatott volna a bergamói találkozó az angol csapat számára, M. Szalah már a 7. percben gólra váltott egy kezezésért megítélt büntetőt. Ez azonban a lényegen nem változtatott, a Liverpool ugyanolyan tompán, ötlettelenül játszott, mint a párharc első mérkőzésén, nem volt reális esélye a továbbjutásra. Szoboszlait a 66. percben lecserélte Jürgen Klopp.Ünnep Bergamóban | Fotó: Facebook/Atalanta Bergamasca Calcio

Az AS Roma a Milant fogadta, s a 22. percben már két góllal vezetett, előbb G. Mancini, majd Dybala vette be Maignan kapuját. A 31. perceb felcsillant a remény a vendégek előtt, Celiket, a házigazdák hátvédjét ugyanis kiállították. A Milan nem tudott élni az eséllyel, az erejéből csak a szépítésre futotta, M. Gabbia a hajrában talált be.

A Bayer Leverkusen, a hazai kétgólos győzelem után döntetlent játszott a West Ham United otthonában. Az angolok szerezték meg a vezetést M. Antonio révén a 13. percben, a német bajnok J. Frimpong révén egyenlített a 89. percben.

A Marseille F. Moumbagna 79. percben esett találatával ledolgozta a Benficával szembeni hátrányát, majd pedig jobban bírta az idegek harcát, 4-2 arányban nyerte a 11-es párbajt.    

Kapcsolódók

Kimaradt?