Superliga: gólzápor Sepsiszentgyörgyön, négy góllal győzött az OSK a Voluntari ellen

Kiütéses győzelemmel tartotta életben rájátszással kapcsolatos esélyeit a Sepsi OSK.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta le a Superliga alapszakaszában a Sepsi OSK hétfő délután. A csapatnak eddig nem kedveztek a forduló eredményei, hiszen riválisai közül mindenki győzni tudott, beleértve a jelenleg hatodik helyet elfoglaló Kolozsvári U-t is. Vargáéktól is ez volt az elvárás az FC Voluntari ellen.

Fontos volt a jó kezdés Bernd Storck csapatának, ami össze is jött. A kilencedik percben első támadásaik egyike után tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Ștefănescu magabiztosan értékesíteni is tudta a lehetőséget, hamar vezetést szerzett ezzel az OSK.

Fotó: Sepsi OSK/Facebook/archív felvétel

Megnyugvást adhatott volna a sepsiszentgyörgyiek játékának a korai gól, nem sokkal később viszont elég komoly egyenlítési lehetőség adódott a Voluntari előtt. Nemec kedvező helyzetből lőtt a kapu fölé. Egyre agresszívebb letámadással próbálkoztak a vendégek, néhányszor meg is zavarva ezzel a hazai védelmet. Ennek ellenére az első fél órában ők sem tudtak kialakítani több helyzetet.

Igyekezett visszaszerezni az irányítást az OSK, ami a mezőnyjátékot illeti. A folytatásban nagyobb nyomást helyezett ellenfelére, egyre több lövéssel próbálkozott. Ezeket rendre blokkolni tudták a Voluntari védői, Ștefan löketét viszont már a kapusnak kellett kitornásznia. A félidő végén váratlanul óriási egyenlítési lehetőség adódott a világoskékek előtt. Dumiter helyzeténél a gólvonal elől kellett mentenie a Sepsi védelmének.

A második játékrészt hasonlóan jól tudta kezdeni az OSK, mint az elsőt. Varga Kevin teremtett magának lövőhelyzetet, távoli lökete pedig a bal alsóban kötött ki. Ezzel tehát megduplázta előnyét a szentgyörgyi csapat, nagy lépést téve a győzelem fele.

Mindössze néhány perc telt el Varga gólja óta, amikor Cosmin Matei szép mozdulattal eltalált, szintén tizenhatoson kívülről leadott lövésével minden érdemi kérdést lezárt. A harmadik után alig több mint egy percet kellett várni a negyedik találatra. Közvetlen közelről Ștefănescu talált a hálóba, megszerezve ezzel második gólját.

Ezekben a percekben szinte minden egyes hazai támadás újabb gólveszélyt jelentett 4–0-nál nagyobb kiütés is benne volt a pakliban. Bár a magabiztos előny tudatában többet is cserélt Bernd Storck, továbbra is záporoztak a helyzetek a Voluntari kapujánál. Ștefănescunak és Varga Rolandnak is volt lehetősége az ötödik gól megszerzésére, helyzeteik viszont kimaradtak.

Nem született több gól a találkozón így végül rendkívül jó második félidei játékkal, magabiztosan múlta felül Ilfov megyei ellenfelét a sepsiszentgyörgyi csapat.

Kütéses győzelmével a Sepsi OSK életben tartotta esélyeit a rájátszásba jutásra. Jelenleg az FC Hermannstadt és az UTA csapatához hasonlóan negyven pontja van. Utolsó fordulóban a Petrolul otthonába látogatnak Vargáék.

Sepsi OSK – FC Voluntari 4–0 (1–0)

Sepsi OSK Aréna, Sepsiszentgyörgy

Vezette: Marcel Bîrsan

Gólszerzők: M. Ștefănescu (10., 61.), Varga K. (53.), Cosmin M. (58.)

Sárga lapok: C. Matei (20.)

Kapcsolódók

Kimaradt?