Superliga: Véleményes góllal kapott ki a Sepsi OSK a Farultól

Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a Sepsiszentgyörgyi OSK a bajnokságban. Niczuly Rolandék ezúttal a Farul Konstancától kaptak ki 1–0-ra. Safranko ugyan kapuba talált a második félidő elején, de a gólt rövid vizsgálat után érvénytelenítette a VAR. A meccs hajrájában visszajátszások után is véleményesnek mondható találatot szerzett a Farul. Constantin Grameni lövése a játékvezető szerint átjutott a gólvonalon, így megnyerte a meccset a konstancai csapat.

A Farul Konstanca ellen lépett pályára a Sepsi OSK hétfőn, a Superliga játéknapjának első mérkőzésén. Bernd Storck remek bemutatkozását követően kisebb hullámvölgybe került, elmúlt három mérkőzését ugyanis elvesztette. Emiatt kilencedik helyről várhatta a hétfői meccset, abban a tudatban, hogy győzelem esetén visszatérhet a rájátszást érő hatodik pozícióba.

Egyértelműen jobban kezdték a mérkőzést ellenfelüknél a szentgyörgyiek, egy védelmi hiba után Ștefănescu léphetett ki jó helyzetben, Buzbuchi viszont hárítani tudott. Az 5. perc környékén újabb támadássorozat következett a Farul kapuja előtt, de nem sikerült korai gólt szerezni.

Gyorsan reagált a Farul az OSK jó kezdésére, igyekeztek nyomás alá helyezni Storck csapatát, a védelem viszont állta a sarat. Mindkét csapat aktívan játszott az elején, ennek ellenére az első húsz perc nem hozott sok nagy helyzetet.

Idővel egyre inkább jellemzővé vált Kecskésék játékára a pontatlanság, jónéhány rossz indítást láthattak a nézők, a távoli lövések pedig nem voltak igazán veszélyesek. Sokáig nem került közelebb a gólhoz a Farul sem. A 35. percben Budescu szöglete után Larie fejelt mellé jó helyzetből.

Nem sokkal az első félidő vége előtt Ștefănescu igyekezett odaérni a kapu elé érkező beadásra, de már nem volt esélye irányítani a labdát. A játékrész utolsó perceiben már csak folydogált a játék, gól nélküli döntetlennél vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőre újult erővel jött ki az OSK, ismét Ștefănescu veszélyeztetett, ezúttal távolról. A lövést védte a konstancai kapus, de Safranko elé ütötte a labdát, a ki a kapuba talált. Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, a VAR ugyanis les miatt érvénytelenítette a találatot.

Tíz perccel később a Farul vezetett veszélyes támadást, Munteanu jó helyzetből emelte át Niczulyt, a kapu előteréből viszont Kecskés könnyedén ki tudta húzni a labdát. Ismét átvette a játék irányítását a Farul, érezhetően beragadt kicsit az OSK.

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt ismét lehűlt mindkét csapat játéka, egyre inkább valószínűnek tűnt, hogy maradni fog a gól nélküli döntetlen. Váratlanul ismét veszélyeztetett a Farul. Niczuly ugyan kibokszolta a labdát, a csapattársával való ütközés miatt viszont ápolásra szorult.

A 81. percben sérülése miatt végül le kellett cserélni a hálóőrt, Moldovan érkezett a helyére. Beszállt a meccsbe Varga Kevin is, aki igyekezett aktívan játszani, amikor nála volt a labda, de nagy helyzetig ő sem jutott el.

Szabadrúgással jöhetett a Farul a hajrában, amelyet követően helyzetbe került a Farul, Dumitrescu a játékvezető szerint túl későn húzta ki a labdát. A visszajátszás alapján is nehéz volt megmondani, átjutott-e a labda a gólvonalon. Valószínűleg hosszas elemzés követi majd az esetet, Colțescu viszont gólt ítélt, ezzel végül a Farul megnyerte a meccset.

A 9. helyen ragadt sepsiszentgyörgyiek számára továbbra is minden meccs fontos lesz a rájátszásba jutás szempontjából. Legközelebb vasárnap lépnek pályára, 14 órától a Kolozsvári „U”-val meccselnek szintén hazai pályán.

Sepsi OSK – Farul 0–1 (0–0)

Sepsi OSK Aréna, Sepsiszentgyörgy, 3480 néző

Vezette: Sebastian Colțescu

Gólszerzők: Constantin Grameni

Sárga lap: M. Rondon, illetve R. Deaconu

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT



Kapcsolódók

Kimaradt?