SuperLiga: Megtörte rossz sorozatát a Sepsi OSK, győzni tudott Botoșani-ban

Öt nyeretlen mérkőzés után nyert újra a Sepsi OSK; Bernd Storck csapata 2–1-re verte meg idegenben az FC Botoșanit a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában. Bár két találattal is vezetett a sepsiszentgyörgyi csapat, a második félidőben veszélyesebben játszottak a hazaiak. Góljuk mellett tizenegyest is hibáztak. Az OSK győzelmével ideiglenesen feljött a tabella hetedik helyére, versenyben maradva a rájátszásért.

A rájátszásba jutás szempontjából létfontoságú meccset játszott a Sepsi OSK szerda délután. Sorozatban öt nyeretlen mérkőzés után a szentgyörgyi csapatnak már nem fért bele több hiba az alapszakasz végéig, különösen nem az utolsó helyen álló FC Botoșani ellen.

Bár az első percekben kontrából kapuba tudott találni a hazai csapat, már visszajátszás nélkül látszódott, hogy Mitrov lesről lépett ki, a partjelző be is intette. Az előző meccsekhez hasonlóan ezúttal sem tudott jól kezdeni az OSK. A huszadik percig kellett várni az első veszélyes támadássorozatra, amit végül nem tudtak lövéssel befejezni Storck játékosai.

A következő percekben felélénkült a Sepsi játéka, ami végül eredményhez vezetett. Păun érkezett jól egy szélről beadott labdára, fejesével pedig kapuba tudta juttatni a labdát. Ezzel megszerezte a vezetést az OSK és megtörte régóta tartó gól nélküli szériáját.

Vezetésnél még inkább felbátorodtak a vendégek, először Ștefănescu találta el lövésével a felső lécet, majd az akció folytatásaként Debeljuh megszerezte a mérkőzés második gólját is. Ennél az állásnál már igazán kedvező volt a kép sepsiszentgyörgyi szempontból, de a mérkőzés még nem volt eldőlve. A félidő végéig nem történt jelentős esemény, 2–0-ra vezettek Varga Kevinék a szünetben.

Igyekezett aktívan kezdeni a második játékrészt a Botoșani, lövéseik viszont kezdetben nem jelentettek veszélyt a Niczulyt továbbra is helyettesítő Moldovan kapujára. Ennél az állásnál nem meglepő módon sokkal több kockázatot vállaltak  a hazaiak, mint a meccs elején, a Sepsi ellentámadásokból egyelőre nem tudott büntetni.

Az 58. percben a fehér mezesek francia légiósa, Mouadibb szépíthetett volna, közelről fejelt a kapu mellé. Intő jel lehetett az OSK védelmének, hogy egyre többször tudtak próbálkozni a hazaiak. Idővel baj is lett belőle, Dumitrescu csúszott el saját tizenhatosán, ami után visszarántotta az ellenfél támadóját. Szigorú ítéletnek tűnt a tizenegyes, de a játékvezető nem kegyelmezett.

Florescu gyengén végezte el a büntetőt, Moldovan könnyedén tudta kivédeni, így maradt a vezetést. A sepsiszentgyörgyiek kapusának néhány perccel később is hárítania kellett, veszélyes tudott maradni a Botoșani. Idővel meg is lett eredménye próbálkozásaiknak. Enzo Lopez ügyes mozdulattal jutatta  a labdát a kapuba. A VAR hosszasam elemezte a találatot, végül megadta.

Figyelnie kellett a végén az OSK-nak, hogy egy gólt meg tudjon tartani előnyéből. A végére egyre inkább érződött a feszültség is a pályán, a hazaiak újabb helyzetük után tizenegyest reklamáltak, ezúttal erről nem lehetett szó. Dumitrescut második sárgája után kiállította  a játékvezető, de emberhátrányban is megtartották előnyüket a vendégek.

Ezzel a győzelemmel a Sepsi OSK feljött a Superliga hetedik helyére, így jelenleg egyetlen pontra van a rájátszást érő helyen álló Kolozsvári Universitateatól. Bernd Storck csapata következő meccsén az FC Voluntari együttesét fogadja Sepsiszentgyörgyön.

FC Botoșani – Sepsi OSK 1–2 (0–2)

Városi Stadion, Botoșani

Vezette: Antonio Andrei.

Gólszerzők: Enzo Lopez (79.), illetve Nicolae Păun (25.), Gabriel Debeljuh (32.).

Sárga lapok: Z. Mitrov (45+1), A. Miron (68.), B. Andone (edző, 90+2), A. Seroni (90+7), illetve A. Dumitrescu (64., 90+8.)), B. Ninaj (77.)., A. Aganovics (90.), D. Moldovan (90+3.)

Piros lap: A. Dumitrescu

SuperLiga, 28. forduló, alapszakasz

  • FCU Craiova–Poli Iași 1-1
  • Dinamo–Hermannstadt 1-0
  • Galaci Oțelul–Kolozsvári CFR 2-2
  • Kolozsvári Universitatea–Konstancai Farul 1-0
  • Rapid–UTA 4-1
  • FC Botoșani–Sepsi OSK 1-2
  • Petrolul Ploiești–Craiovai Universitatea (csütörtök, 18.30 óra)
  • Voluntari–FCSB (csütörtök, 21 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?