Superliga: Ismét gólképtelen maradt a Sepsi OSK, távolodik a rájátszás

Megszakította négymeccses pontnélküli sorozatát a Sepsi OSK, de nem kedvez neki a Kolozsvári Universitatea elleni 0–0-s döntetlen. A vasárnapi mérkőzés eseménytelen első félideje után javult a hazai csapat játéka, a végén mégis a vendégek voltak közelebb a döntő gólhoz. Varga Kevinék a bajnokság tizedik helyén állnak, a rájátszás egyre nehezebben elérhető célnak tűnik.

Négy elveszített bajnoki mérkőzés után lehetősége volt a Sepsi OSK-nak a javításra vasárnap délután. Bernd Storck csapata a Kolozsvári U-val mérkőzött meg hazai pályán. Mindkét klub számára különösen fontos volt a három pont megszerzése, hogy versenyben tudjanak maradni a rájátszást érő hatodik helyért. A mérkőzés előtt a Sepsi tizedik volt a tabellán, egy ponttal lemaradva vasárnap délutáni ellenfelétől.

A találkozót egyik csapat sem kezdte agresszív támadójátékkal, eseménytelenül teltek az első percek. Az OSK kapuját a Farul elleni meccsen megsérülő Niczuly Roland helyett Dinu Moldovan őrizte, akinek nem volt sok dolga kezdetben.

Nem forgott veszélyben az U kapuja sem az első húsz percben, amelyet követően a tizenhatos szélétől nem messze próbálkozhatott szabadrúgással a Sepsi. Gorcea kapusnak nem okozott nagy problémát a beadás kiöklözése, de sokat elmond az első félidei játékról, hogy ez számított az első említésre méltó mozzanatnak.

A játékrész végéhez közeledve sem változott pozitívan a helyzet, egyik csapat sem vezetett veszélyes akciókat. Nem meglepő módon gól nélküli döntetlennel vonultak öltözőbe a felek. Ekkor az volt a fő kérdés, van-e esély a játék képének jelentős változására.

Hármat is cserélt a szünetben Bernd Storck vezetőedző, többek között Varga Kevin is beszállt a meccsbe. Lendületbe jött a második félidő elején az OSK, megérkeztek az első helyzetek. Varga Kevin beadása után veszélyeztetni tudtak a szentgyörgyiek, Gorceanak kellett védenie. Nem tudtak gyorsan reagálni a kolozsváriak, érezhetően beszorultak saját térfelükre.

Fotó: U Cluj

A jól sikerült percek után ismét huzamosabb ideig kellett várni a következő lehetőségre, Varga fejelt kapu mellé nehéz helyzetből. Bár sokkal aktívabbak voltak a hazai játékosok, mint az első játékrészben, egyre inkább fogyott az idejük a gólszerzésre.

Továbbra is jól védekezett az U, elöl viszont egyáltalán nem veszélyeztetett. Storck a lehető legtöbb támadó szellemű játékosát bevetette a végére. A 80. percet követően Ștefănescu esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

Ismét lehűlt a végére a mérkőzés, nem alakultak ki komolyabb lehetőségek, egészen a hosszabbításig. Az Universitatea kontráját követően Popa vezethette kapura a labdát, Moldovan komoly védést bemutatva tudott hárítani. Végül gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

Három mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a Sepsi OSK három ponttal van lemaradva a rájátszást érő hatodik helytől. A mezőny előtte kifejezetten sűrű, emiatt is nehéznek tűnik a cél elérése. A játéknap esti mérkőzésén az éllovas FCSB fogadja az utolsó helyen álló Botoșani csapatát.

Sepsi OSK – Kolozsvári Universitatea 0–0

Vezette: Viorel Nicușor Flurean.

Sárga lap: D. Oroian (38.), C. Cernea (kispad), illetve A. Chipciu (90+5)

SuperLiga, 27. forduló, alapszakasz

  • Hermannstadt–FCU Craiova 1-0
  • Kolozsvári CFR–Dinamo 4-0
  • UTA–Petrolul Ploiești 1-0
  • Konstancai Farul–Galaci Oțelul 1-1
  • Poli Iași–Rapid 3-1
  • Sepsi OSK–Kolozsvári Universitatea 0-0
  • FCSB–Botoșani 3-2
  • Craiovai Universitatea–Voluntari 2-1
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?