Európa-liga: kikapott a Liverpool, az Ajax és a Roma is

Több nagynevű csapat is padlóra került az Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

A B-csoportban a csapnivaló idényt futó Ajax Amsterdam hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Brightontól, így 2 ponttal továbbra is az utolsó helyen áll. A csoport másik meccsén a Marseille ugyancsak 2-0-ás győzelmet aratott az AEK Athén vendégeként.Fotó: Facebook/FC Liverpool

Az E-csoportban a Liverpool a Toulouse vendégeként szenvedett 3-2-es vereséget, de továbbra is vezeti a négyest. A másik mérkőzésen a Lask Linz 3-0-ra legyőzte az Union St. Gilloise gárdáját.

A G-csoportban a Slavia Prága 2-0 arányban diadalmaskodott az AS Roma fölött, s így jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a kvartettben. A csoport másik mérkőzésén a svájci Servette 2-1-re győzte le a moldovai FC Sheriff csapatát.

Az A-csoportban a vajdasági Topolyai SC nagy pofonba szaladt bele, 5 góllal maradt alul a Freiburg otthonában, míg a West Ham United egy góllal verte az Olympiakoszt.

A C-csoportban a Glasgow Rangers 2-1-re megverte a Sparta Prágát, a Real Betis pedig 4-1-re az Arisz Limassolt.

A D-csoportban az Atalanta kiharcolta a továbbjutást, 1-0-re nyert a Sturm Graz ellen. míg a Sporting 2-1 arányban múlta felül a lengyel Czestochowa gárdáját.

Az F-csoportban annyi már eldőlt, hogy a hazai pályán a Villareallal szemben 2-1-re alulmaradt Maccabi Haifa már nem juthat tovább. A Rennes 3-1-re nyert a Panathinaikosz ellen, s továbbra is vezeti a csoportot.

A H-csoportban a Bayer Leverkusen bebiztosította magának az első helyet, ezúttal az azeri FK Qarabagot verte egy góllal idegenben. A skandinávok párharcát a norvég Molde nyerte, mely 3-1-es győzelemmel távozott a svéd Hacken otthonából.  

(Nyitókép: Facebook/SK Slavia Praha)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?