Európa Liga: tíz emberrel győzte le a török bajnokot a Ferencváros a csoportkör nyitányán

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros több mint 80 percet emberhátrányban futballozva 3–2-re legyőzte hazai pályán a török Trabzonspor együttesét az Európa Liga csoportküzdelmeinek csütörtöki nyitófordulójában.

Nguen gólt lő, vezetnek a zöld-fehérek | Fotó: MTI/Kovács TamásA Fradi már az 5. percben előnybe került Nguen góljával, de a 16. perctől kezdve tíz emberrel futballozott, miután Civicet durva belépője után kiállította a játékvezető. A zöld-fehérek emberhátrányban növelték előnyüket Traoré révén a 29. percben, a vendégek azonban tíz perccel később Vécsei hibája után szépítettek (saját térfelének közepén adta el a labdát, így rögtön három vendég támadó került szembe egy védővel, az akciót végül Maxi Gómez elegánsan fejezte be, a kivetődő Dibusz fölött emelt a hálóba).

 Az FTC a szünet előtt Nguen büntetőjével állította vissza a különbséget. A második játékrészben a Ferencváros egy-egy ellentámadást leszámítva teljesen beszorult, de a török bajnok erejéből a 71. percben Bozok révén csak a szépítésre futotta.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese jövő csütörtökön a francia AS Monaco otthonában lép pályára.

Európa Liga, H-csoport, 1. forduló:
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2 (3–1), gólszerzők: Nguen (5., 44., a másodikat 11-esből), Traoré (29.), illetve Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)
Crvena zvezda (szerb)–AA Monaco (francia) 0–1 (0–0), gólszerző: Embolo (74., 11-esből)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?