BL-selejtező: moldovai vagy cseh rivális vár a Ferencvárosra

A moldovai Sheriff Tiraspol vagy a cseh Viktoria Plzen lesz az ellenfele a Ferencváros labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában, ha a magyar bajnok a harmadik körben túljut az azeri Qarabag együttesén.

A zöld-fehéreknek még két párharcot kell megnyerniük a csoportkör eléréséhez | Fotó: Ferencvárosi TC Facebook-oldalAz európai szövetség (UEFA) honlapján közvetített keddi sorsoláson az is kiderült, hogy a következő fordulóban az FTC hazai pályán kezdi a párharcot, és a visszavágót játssza idegenben.

A Sheriff Tiraspol az előző idényben csoportkörös volt a BL-ben, ott a többi között legyőzte a későbbi győztes Real Madridot is. A cseh bajnok legutóbb a 2018–2019-es idényben szerepelt a főtáblán. A rájátszás-párharc mérkőzéseit augusztus 16–17-én, valamint egy héttel később rendezik. A győztes ősszel a BL-, a vesztes az Európa Liga-főtáblán szerepelhet.

Az FTC a selejtező harmadik körében előbb szerdán lép pályára az azeri bajnok otthonában, majd jövő kedden a Groupama Arénában fogadja a Qarabagot. A Bajnokok Ligája fináléját 2023. június 10-én rendezik az isztambuli Atatürk Stadionban.

A BL-selejtező negyedik fordulójának párosítása:
Bajnokok ága:
Qarabag (azeri)/Ferencváros–Sheriff Tiraspol (moldovai)/Viktoria Plzen (cseh)
Bodö/Glimt (norvég)/Zalgiris (litván)–Ludogorec (bolgár)/Dinamo Zágráb (horvát)
Makkabi Haifa (izraeli)/Apollon Limassol (ciprusi)–Crvena zvezda (szerb)/Pjunik Jereván (örmény)
FC Köbenhavn (dán)–Trabzonspor (török)
Nem bajnokok ága:
Dinamo Kijev (ukrán)/Sturm Graz (osztrák)–Benfica (portugál)/Midtjylland (dán)
Union Saint-Gilloise (belga)/Rangers FC (skót)–AS Monaco (francia)/PSV Eindhoven (holland)

Kapcsolódók

Kimaradt?