Nem született gól a Ferencváros idei első Bajnokok Ligája-meccsén

Alacsony színvonaló mérkőzésen gól nélküli döntetlennel kezdte meg nemzetközi szereplését a Ferencvárosi Torna Club a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A szerda délután Kazahsztánban pályára lépő magyar bajnokcsapat nem tudta kamatoztatni technikai fölényét.

Teltház és remek hangulat fogadta a Fradit Kosztanajban. A magyar bajnok csupán három felkészülési mérkőzéssel a háta mögött érkezett a szezon első tétmeccsére, míg a hazaiak számára javában zajlanak a honi bajnoki küzdelmek. Az FTC ennek megfelelően nem kezdte túl „harapósan” a meccset, a gárda orosz mestere, Sztanyiszlav Csercseszov a már jól ismert játékosokra építette a kezdő 11-et, az új igazolások közül mindössze Adama Traoré jutott szóhoz.

A meccs elején a Fradi megpróbált nyomást gyakorolni a Tobolra, ám a kezdeti lendület hamar kifulladt, és az első negyedóra végére kiegyenlítetté vált az összecsapás. A 20. percben veszélyteztetett először komolyabban a magyar csapat, ám előbb Boli lövését védte a hazai kapus, majd Zachariassen lövésénél sem tévedett Alexandr Mokin. Félóra elteltével a hazaiak is mutattak némi futballt, Brídigo kétszer is megcélozta Dibusz kapuját, ám egyik alkalommal sem találta el azt.

A 36. percben némileg elszabadultak az indulatok a pályán, kakaskodás alakult ki a két csapat játékosai között, végül a játékvezetők tettek rendet, Boli és Kalrov sárga lapot kapott az eset nyomán.

A szünet után sem változott lényegesen a játék képe, a Ferencváros nem tudott tartósan ellenfele fölé nőni, és Dibusztól bizony bravúrra is szükség volt, hogy ne vezessenek a hazaiak. Az 57. percben Tagibergen tette próbára a vendég hálóőrt, aki komoly védést mutatott be. A hátralévő időben néhány távoli lövési kísérlet, beadás okozott kisebb izgalmakat, ám jelentős gólhelyzetet egyik csapat sem dolgozott ki. Az eredmény gól nélküli döntetlen maradt, ami azt jelenti, hogy az FTC-nek mindenképpen győznie kell Budapesten.A fekete-zöldben játszó „zöld-fehérek” Budapesten vívhatják ki a továbbjutást | Fotó: az FTC Facebook-oldala

A visszavágót július 13-án, szerdán 21 órától rendezik a Groupama Arénában. A Ferencváros sikere esetén a zöld-fehérek a második selejtezőkörben a szlovák Slovan Bratislava és a grúz Dinamo Batumi győztesével találkoznak.

„Nehéz volt a mérkőzés, de pontosan ezt vártuk” – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. „Mindent megpróbáltunk a pályán, de sajnos ez lett a végeredmény. A mérkőzésnek megvoltak a nehézségei, de ezekbe most nem mennék bele, előbb a csapattal szeretném megbeszélni. A meccs kiegyensúlyozott volt, voltak helyzeteink, akárcsak az ellenfélnek” – fogalmazott az orosz szakember.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
FC Tobol–Ferencvárosi TC 0–0 (0–0)
FC Tobol: Mokin – Kairov, Maly, Tomasevich, Amanovich – Tagybergen, Jovancic, Zharynbetov (Muzhikov, 69.) – Tosic, Zhaksylykov (Vukadinovic, 77.), Rúben Brígido (Sergeev, 63.)
FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 77.), S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Vécsei (Esiti, 51.), Laidouni - Tokmac, Zachariassen (Marquinhos, 62.), Traoré – Boli (Bassey, 62.)
Sárga lap: Vécsei (33.), Boli (38.), Laidouni (71.), ill. Jovancic (32.), Kairov (38.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?