Előnyből várja a Leverkusen az AS Roma elleni visszavágót

Az Európa Liga és a Konferencia Liga elődöntőinek a visszavágóit május 9-én rendezik. 

Kétgólos előnyből várhatja az Európa Liga elődöntőjének visszavágóját a Bayer Leverkusen labdarúgócsapata: a német gárda az olasz AS Roma vendégeként nyerte meg 2-0-ra az első felvonást. A másik ágon a harc még teljesen nyitott, hiszen a Marseille–Atalanta összecsapás 1-1-el zárult. A visszavágókat május 9-én, 22 órától rendezik, a május 22-ei döntőért.

Ugyanaznap lesznek a Konferencia Liga elődöntőinek a visszavágói, ott viszont gólzárporos első meccsen került előnybe az Aston Villát idegenben 4-2-re legyőző Olimpiakosz, valamint a hazai környezetben a Brugget 3-2-re verő Fiorentina.

Fotó: a Bayer Leverkusen hivatalos honlapja

A Leverkusentől Florian Wirtz (28. perc) és Robert Andrich (73. perc) voltak eredményesek. Utóbbi teljesítményét külön ki is emelte a német csapatot edző Xabi Alonso, hangsúlyozva, hogy agresszív, karakteres játéka fontos szerepelt játszott a sikerben. A meccset értékelve a Leverkusen honlapján pénteken arról beszélt, hogy érett teljesítményt mutattak az AS Roma vendégeként. „Feszes volt a védelmünk és nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Jól állunk, de azért még hátra van egy nagyon nehéz visszavágó hazai pályán” – summázta a német Budesligában a bajnoki címét már bebiztosító alakulat mestere.

A Leverkusen egészen bravúros sikersorozatot él meg, sorozatban immár 47 összecsapáson maradt veretlen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?