Európa Liga: az Inter lesz a Sevilla ellenfele a döntőben

Fölényes győzelmet aratott az Internazionale a labdarúgó Európa Liga hétfő esti, második elődöntőjében a Sahtar Doneck ellen, és bejutott a sorozat pénteki döntőjébe.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon befejezésre kerülő európai klubtornákat a negyeddöntőtől kezdve semleges pályán rendezik. Így a legjobb négy között is egy meccsen dőlt el a továbbjutás, hétfő este a németországi Düsseldorfban az Internazionale és a Sahtar vívott meg a fináléban fennmaradt egy helyért.

Az ukrán az első húsz percig állták a nyomást, akkor a jó formában lévő Lautaro Martínez használta ki az ellenfél védőinek álmatagságát.

 

A második félidőben az olasz sztárcsapat átgázolt kelet-európai ellenfelén, a kék-feketék belga csatára, Romelu Lukaku újabb rekordot állított be azzal, hogy sorozatban a tizedik EL-meccsén is gól(oka)t szerzett.

 

Az Inter ellenfele a pénteki kölni döntőben az ötszörös UEFA-kupa/Európa Liga-győztes Sevilla lesz.

Európa Liga, elődöntő: Internazionale–Sahtar Doneck 5–0, gólszerző: L. Martínez (19. és 74.), D'Ambrosio (64.), R. Lukaku (78. és 84.). Vasárnap játszották: FC Sevilla–Manchester United 2–1.

(Nyitókép: A Sahtar sem úszta meg Lukaku-gólok nélkül | Fotó: AFP)

Kapcsolódók

Kimaradt?