Nem lesz angol házi döntő az Európa Ligában

A Manchester United gólokban gazdag meccsen kikapott ugyan Rómában az Európa Liga elődöntőjének csütörtök esti visszavágóján, de köszönhetően az első meccsen aratott 6–2-es győzelmének, továbbjutott. Ellenfele az Arsenalt kiejtő Villareal lesz a fináléban.

Cavani (balról) mindkét meccsen duplázottAz olasz csapat úgy nekiesett angliai riválisának, hogy a római visszavágó első négy percében akár három gólt is szerezhetett volna, de vagy De Gea kapus helyezkedett jól, vagy a hazai csatárok voltak pontatlanok.

Ennek meglett a „böjtje”, ugyanis Cavani találatával a látogatók vonulhattak pihenőre a szünetben, s ezzel megpecsételték az AS Roma sorsát. A vendéglátók azonban nem adták fel, és a második félidőben fordítottak, de Cavani ismét egyenlített. Végül a 19 éves újonc, az olaszok saját nevelésű lengyel középpályása, Nicola Zalewski szerencsés gólt szerzett, amivel a „farkasok” némileg kikozmetikázták a manchesteri vereséget.

Cavani egyébként az első meccsen is duplázni tudott, Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző pedig először irányíthatja egy fináléban a Manchester Unitedet.

Az Arsenal hazai pályán csak kapufákig jutott a Villareal ellen, így a gól nélküli döntetlennel a spanyol csapat jutott be a döntőbe. Ezzel eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája fináléjának (Manchester City–Chelsea) mintájára idén nem lesz angol házi döntő az EL-ben. Emlékezetes, hogy két éve az angolok mindkét európai kupa végső felvonását „kisajátították”: akkor a BL-t a Liverpool nyerte  Tottneham Hotspur ellen, az EL-t pedig a Chelsea a most éppen elbukott Arsenal ellen.

Európa Liga, elődöntő, visszavágó:
AS Roma (olasz)–Manchester United (angol) 3–2 (0–1), gólszerzők: Dzeko (57.), Cristante (60.), Zalewski (83.), ill. Cavani (39., 68.); továbbjutott: a Manchester United, 8–5-ös összesítéssel.
Arsenal (angol)–Villareal (spanyol) 0–0; továbbjutott: a Villareal 2–1-es összesítéssel.
A Villareal–Manchester United döntőt május 26., a lengyelországi Gdanskban rendezik meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?