EL: a Vörös Ördögök féllábbal már a döntőben

A Manchester United házigazdaként 6-2-re legyőzte az AS Romát, a Villarreal pedig 2-1-re nyert az Arsenal ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

A városi rivális Manchester City a Bajnokok Ligájában, a Manchester United az Európa-ligában került nagyon közel a döntőhöz. A Vörös Ördögök egy félidő után még 2-1-es hátrányban voltak az AS Roma ellen hazai pályán, a második játékrészben viszont öt góllal terhelték meg az olaszok hálóját. Innen aligha lehet visszaút a Roma számára.Fotó: Agerpres/EPA A MU vezére ezúttal is Bruno Fernandes volt, a portugál futballista két gólt és két gólpasszt tett hozzá a csapat teljesítményéhez.

A másik párharc sokkal szorosabbnak ígérkezik. Unai Emery ugyan győzelemre vezette a Villarrealt korábbi klubjával, az Arsenallal szemben, de a 2-1-es hátrány ledolgozhatónak tűnik a londoni visszavágó előtt. A Villarreal kétgólos előnyben vonulhatott az öltözőbe, a második játékrészben Dani Ceballos kiállítása után emberelőnybe is került, de túlságosan passzív volt a második játékrészben, az Arsenal pedig könnyű síppal befújt büntetővel szépített.

Európa-liga, elődöntő
Manchester United–AS Roma 6-2 (1-2)
Villarreal–Arsenal 2-1 (1-0)

A visszavágókat május 6-án rendezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?