banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City

Története során először jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City: az angol Premier League listavezetője kettős győzelemmel búcsúztatta a négy között a tavalyi finalista Paris Saint-Germain csapatát.

Kylian Mbappé nélkül is hatalmas lendülettel kezdett az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedett PSG és szinte beszorította riválisát, amely azonban amikor először „levegőhöz jutott”, rögtön betalált Mahrez révén. Fotó: Agerpres/EPAA PSG az első meccsen eredményes Marquinhos kapufájával válaszolt.

A vendégeknek több lehetőségük is volt az egyenlítésre, de Di María és Herrera is elpuskázta a maga helyzetét.

A fordulást követően is rendkívül magas színvonalon futballozott mindkét gárda, a Manchester Citynél elsősorban a védők csillogtak, akik szebbnél szebb szereléseket, önfeláldozó blokkolásokat mutattak be az 50. európai kupamérkőzésén pályára lép Ederson kapus előtt.

A 64. percben jött az újabb villámgyors angol kontra, amelyet ezúttal is Mahrez fejezett be, így az algériai támadó az elődöntős párharcban háromszor talált be.

Öt perccel később végleg eldőlt a párharc, amikor is Di María teljesen fölöslegesen, játékon kívül megrúgta ellenfelét, amiért piros lapot kapott. A következő percekben eldurvult az összecsapás, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy végül senki sem sérült meg.

A szezonbeli 12. BL-mérkőzésén is veretlen Manchester City a 42. klub, amely eljutott a legrangosabb európai kupasorozat - és annak elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupájának - döntőjébe, és a 23. győztes lehet. Legutóbb 2012-ben a Chelsea ünnepelhetett új bajnokként.

A másik elődöntőben szerdán a Chelsea és a Real Madrid találkozik egymással, ott az első mérkőzésen a spanyol fővárosban 1-1-es döntetlen született.

A finálét május 29-én rendezik Isztambulban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó
Manchester City (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (1-0)
Manchester, zárt kapus, v.: Björn Kuipers (holland)
Továbbjutott: a Manchester City, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.
gólszerző: Mahrez (11., 64.)
piros lap: Di María (69., Paris Saint-Germain)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?