Neymar kész meghalni a pályán a BL-döntőért

Fotó: Agerpres/EPAA Paris Saint-Germain brazil klasszisa szerint csapata ismét bejuthat Bajnokok Ligája fináléjába, annak ellenére, hogy a párizsiak elveszítették a Manchester Cityvel vívott elődöntős párharcuk első felvonását.

Neymar a saját elmondása szerint mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a Paris Saint-Germain legyőzze és kiejtse a Manchester Cityt, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy „a pályán kell meghalnia”. 

A PSG 2-1-es vereséget szenvedett Párizsban a Parc des Princes-ben az első mérkőzésen, amivel igencsak megnehezítették a saját dolgukat a keddi visszavágóra.

Neymar továbbra is bízik abban, hogy a francia bajnok elérheti második, egymást követő BL-döntőjét, és megígérte, hogy élére áll a küldetésnek, melynek során Mauricio Pochettino csapata megpróbálja végrehajtani a borzasztó nehéznek tűnő fordítást.

A brazil támadó a PSG szombati, Lens elleni 2–1-es győzelmét követően a klub hivatalos médiacsatornájának azt mondta: „Az első dolog, amit meg kell tennünk most, hogy pihenünk, majd valóban újra elkezdhetünk összpontosítani a Bajnokok Ligájára. Nagyon nehéz első meccsünk volt a Manchester City ellen, de hinnünk kell abban, hogy nem számít, a statisztikák mit mutatnak, vagy hogy hány százalék esélyünk van a győzelemre. Szerintem minden párizsinak hinnie kell bennünk! A frontvonalban vagyok, és én leszek az első harcos, aki harcba száll a csapatért. A legjobbat nyújtom majd magamból, és mindent megteszek, hogy sikerüljön továbbjutnunk, még akkor is, ha ehhez a pályán kell meghalnom.”

A múlt heti első meccs első félidejében ugyan a Premier League listavezetője birtokolta többet a labdát, de a tavalyi BL-döntős PSG jóval veszélyesebb támadásokat vezetett. A hazaiak az első negyedóra végén a sérüléséből visszatérő csapatkapitány, Marquinhos fejesével szereztek vezetést, a brazil középső védőnek az előző BL-szezon kezdete óta ez volt az ötödik találata, ezek közül négyet a negyed- vagy az elődöntőben szerzett. A fordulást követően teljesen beszorította riválisát az angol csapat, és a 64 percben egyenlített, Kevin De Bruyne beadásnak szánt labdájába senki nem ért bele, Keylor Navas pedig későn eszmélt. Nem sokkal később a vezetést is megszerezte a City, Riyad Mahrez szabadrúgásból volt eredményes, miután a Navas által felállított sorfal szétugrott. A 77. percben még nehezebb helyzetbe került a francia bajnok, mivel Ilkay Gündogannal szemben csúnyán szabálytalankodó Idrissa Gueye-t kiállította a német játékvezető. A Manchester City végül nem tudta növelni előnyét, de így is sorozatban a 18. tétmérkőzését nyerte vendégként, és közel került története első BL-döntős szerepléséhez.

Bajnokok Ligája, elődöntő

  • Manchester City–PSG (kedd, 22:00) - DigiSport1, Look TV, TelekomSport1

 

Kapcsolódók

Kimaradt?