Bajnokok Ligája: Nyitva maradt a Wembley kapuja, egygólos előnyben a Borussia

Nyitva maradt a Wembley kapuja mind a négy elődöntős előtt a labdarúgó-Bajnokok Ligájában, de a 2-2-es döntetlennel zárult Bayern München–Real Madrid találkozóval ellentétben, a szerda esti meccsen a Borussia Dortmund egy csekély előnyre is szert tett, amikor 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint.

A hazai környezetben játszó németek Niclas Füllkrug 36. percben szerzett találatával nyerték meg az összecsapást, a francia együttes helyzetkihasználása nem volt kellőképp hatékony ezen az estén. Edin Terzic viszont nem szeretné még elbízni magát, ahogyan a lefújást követő sajtótájékoztatón monda: még sok van hátra, az elődöntő visszavágója már „egy másik történet” lesz. A Borrusia mestere arra figyelmeztetett, hogy a csoportkörben már megtapasztalták milyen Párizsban játszani, tudja, hogy ha a PSG felveszi a ritmust, nagyon meg tudja nehezíteni a feladatukat.

Fotó: Borussia Dortmund/Facebook

„Nem félünk semmitől, de tisztelünk mindenkit. Ismerjük az ellenfél kvalitását. Mi most az eddigi legjobb játékunkat mutattuk, de erre szükség is van, ha a döntőbe akarunk jutni. Van egy minimális előnyünk, ennyi” – fogalmazott. Hozzátette: a május 7-ei visszavágón is győzni akarnak, minden erejükkel azért küzdenek majd, hogy éljenek az esélyükkel.

A csoportkörben a PSG 2-0-ra megnyerte a Borussia elleni hazai meccsét, míg akkor Dortmundban 1-1 volt a végeredmény.

A londoni Wembley stadionban június elsején rendezendő finálé párosítása május 8-án, a Real Madrid–Bayern München BL-elődöntő visszavágója után véglegesedik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?