BL: kikapott a Barcelona és a Paris Saint-Germain is

A Manchester City és a RB Leipzig már a csoportkör negyedik fordulójában bebiztosította a továbbjutását.

A H-csoportban a Barcelona teljesen megérdemelt vereséget szenvedett Hamburgban a Sahtar Donyecktől. A mérkőzés egyetlen gólját a 40. percben D. Sikan szerezte, s bár a második félidőben Xavi tanítványai nagy mezőnyfölényben játszottak, támadásaikból azonban a fantázia és az átütő erő is hiányzott, így nem jött össze az egyenlítés.Fotó: Facebook/AC Milan

A csoport másik mérkőzésén a Porto sima, 2-0-s győzelmet aratott a  Royal Antwerpen ellen. A portugálok második találatát a 41-ik évében járó Pepe szerezte, aki így a BL történetének legidősebb gólszerzője lett.

Az E-csoportban az Atletico Madrid 6-0 arányban múlta felül a 23. perctől emberhátrányban játszó Celtic Glasgow csapatát, míg a Lazio szűk, 1-0-s győzelmet aratott a Feyenoord felett.

Az F-csoportban a Borussia Dortmund hazai pályán két góllal legyőzte a Newcastle United Gárdáját. A Milan megszerezte idei első győzelmét, rendkívül látványos mérkőzésen múlta felül a PSG-t. A csoportban még semmi sem dőlt el, bármelyik csapat továbbjuthat.

A G-csoportban ellenben a Young Boys és a Crevna Zveda számára már csak az Európa-liga lesz a tét a két utolsó fordulóban. Előbbi a Manchester City vendégeként kapott ki három góllal, melyek közül kettőt Haaland szerzett, míg utóbbi hazai pályán maradt alul 1-2-re a Red Bull Leipzig ellenében.

Kapcsolódók

Kimaradt?