Bajnokok Ligája: Történelmet írt a Manchester City

A Manchester City labdarúgócsapata nyerte meg a Bajnokok Ligáját, miután a szombat esti isztambuli döntőben 1-0-ra legyőzte az Internazionalét. Pep Guardiola így az első edző lett, akinek sikerült két különböző csapattal is tripláznia, ugyanakkor ez történelmi sikert jelent angol együttesének is, amelyik először hódította el a legrangosabb európai klubtorna serlegét.

Az angol bajnok és FA Kupa-győztes alakulat főesélyesként lépett pályára a török metropoliszban – ahol a nagykárolyi Kovács István volt a döntő negyedik játékvezetője –, de az első félidőben még nem a spanyol sikeredző kedve szerint alakult a játék. A 36. percben sérülés miatt le kellett cserélnie De Bruynét, ráadásul a Simone Inzaghi edzette Inter kiválóan működő védelmére sem talált ellenszert.

Egészen a második félidőig, amikor Rodri gyakorlatilag eldöntötte a meccset, hiszen a 68. percben szerzett góljára nem tudott válaszolni a milánói csapat. Próbálkozásaik voltak ugyan, de Dimarco kapufájánál közelebb nem jutottak a City hálójához.

Pep Guardiola korábban 2009-ben, a Barcelonával tudott triplázni, most pedig a Manchester City is feliratkozott a triplázók elit listájára; a 2021-ben jegyzett BL-ezüstérme után történelme legnagyobb sikerét aratta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?