Benzema triplázott, a Real Madrid fordulatos meccsen ejtette ki a Paris SG-t

A Real Madrid egy- (összesítésben két-) kétgólos hátrányból fordítva nyert a Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerda esti visszavágóján, búcsúztatva a Messi, Neymar, Mbappé sztártrióval felálló párizsiakat.

Benzema (9) három góljával továbbjutott a Real | Fotó: Agerpres/EPAA vendégek kezdték jobban a madridi meccset, az első mérkőzésen is eredményes Mbappé lesről szerzett gólt, amit nem érvényesítettek, de öt perccel később Neymar Pazar indításából a vezetést jelentő találatot is megszerezte.

Térfélcsere után a „magához tért” az addig tompán játszó spanyol gárda. Előbb Donnaruma kapus segítette egyenlítéshez a hazaiakat – az erőszakos Benzema zavarta meg a hálóőrt, aki Viníciusnak ajándékozta a labdát, a brazil szélső pedig Benzemával rúgatott gólt –, majd Luka Modric egy akción belül két „forintos” átadást is bemutatott, a másodikból pedig Benzema a vezetést is megszerezte. Még fel sem ocsúdtak a vendégek, amikor a menteni igyekvő Marquinhostól a spanyolok francia csatára elé pattant a labda, ő meg kapásból megszerezte a harmadik gólt.

Az eredmény nem változott, a madridiak nem is engedték kibontakozni a párizsiakat, akik korán búcsút intettek a sorozatnak.

Nem sokkal a meccs után Mónica Marchante, a Movistar riportere jelentette, hogy a lefújást követően a párizsiak elnöke, Nasszer al-Kelaifi szinte azonnal elhagyta a VIP-páholyt, s először a vendégöltöző felé vette az irányt, majd keresni kezdte a játékvezetőket – írta a Nemzeti Sport. A PSG-elnök a Real Madrid egyik alkalmazottjával is szóváltásba keveredett, majd amikor egy másik madridi dolgozó rögzíteni szerette volna a jelenetet, akkor azt kiabálta neki, hogy „Meg foglak ölni.” Al-Kelaifi később a holland játékvezetőt, Danny Makkeliét is megtalálta, aki jegyzőkönyvben rögzítette a PSG-elnök agresszív magatartását, fenyegetőzését.

A szerda esti másik meccsen a Manchester City tartalékosan állt ki a Sporting ellen, de a gól nélküli döntetlennel is magabiztosan jutott tovább, köszönhetően az első meccsen elért kiütéses győzelemnek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Real Madrid (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 3–1 (0–1), gólszerzők: Benzema (61., 76., 78.), ill. Mbappé (39.). Továbbjutott a Real Madrid 3–2-es összesítéssel.
Manchester City (angol)–Sporting CP (portugál) 0–0. Továbbjutott a Manchester City 5–0-s összesítéssel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?