Real, City: dupla vagy semmi a Bajnokok Ligájában

Kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Real Madrid és a Manchester City: a spanyol bajnok az Atalantát, míg az angol csapat a Borussia Mönchengladbachot győzte le a nyolcaddöntő visszavágóján is.

A Real akárcsak beragmóban, Madridban is „ajándékgóllal” jutott előnyhöz: bő félóra múltán Sportiello, az olaszok kapusa felszabadítás helyett Modrichoz passzolt, aki önzetlenül Benzema elé tálalt, a spanyolok francia csatára pedig megszerezte pályafutása 70. BL-gólját.

A második félidőben a sérülés után visszatért Sergio Ramos tizenegyesből növelte a Real fórját.

Muriel a hajrában egy szép szabadrúgásgóllal faragott az Atalanta hátrányából...

...de a csereként beállt Asensio egy közeli lövéssel visszaállíttotta a kétgólos különbséget.

A Manchester City Budapesten fogadta a Mönchengladbachot, ahol a Borussi is rendezte az angolok elleni hazai meccsét: az angolok De Bruyne bombájával és Gündogan higgadt megoldásával korán beállították az kétgólos végeredményt, s összességében magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Manchester City (angol)–Borussia Mönchengladbach (német) 2–0 (2–0), gólszerzők: De Bruyne (12.), Gündogan (18.); továbbjutott a City 4–0-s összesítéssel.
Real Madrid (spanyol)–Atalanta (olasz) 3–1 (1–0), gólszerzők: Benzema (34.), S. Ramos (60., 11-esből), Asensio (85.), illetve Muriel (83.); továbbjutott a Real 4–1-es összesítéssel.

Szerdán a Bayern München–Lazio (az első meccsen 4–1) és a Chelsea–Atletico Madrid (1–0) mérkőzésekkel zárul a nyolcaddöntő.

(Nyitóképen: Sergio Ramos és Lucas Vázquez gólöröme | Fotó: a Real Madrid twitter-csatornája)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?