BL: ki váltja meg negyeddöntős helyét?

Real-Atalanta, ManCity-Mönchengladbach mérkőzéseket rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóin.

Fotó: Facebook/Puskás ArénaAkárcsak az első mérkőzésen, úgy a visszavágón is a Puskás Arénában találkozik egymással az angol listavezető Manchester City és a német Borussia Mönchengladbach.

Az első felvonást „idegenben” nyerte 2-0-ra Josep Guardiola együttese, amelynek kiesése hatalmas meglepetés lenne, ugyanis riválisa talán a legrosszabb formában lévő csapat az egész nyolcaddöntős mezőnyben: amióta a Borussia Mönchengladbach bejelentette, hogy Marco Rose vezetőedző a nyáron a Borussia Dortmund irányítását veszi át, azóta mind a hat tétmérkőzését elvesztette a gárda.

A Manchester City amellett, hogy remekül támad, a védekezésben sincs gyenge pontja, hiszen 616 perce nem kapott gólt, amennyiben ezt újra megtenné, akkor minden idők második leghosszabb ilyen sorozatát tudná magáénak a BL-ben. A Juventusnak volt egy 690 perces „menetelése”, míg a rekordot az Arsenal tartja, amely a 2005/06-os idényben 995 percen át őrizte sikeresen hálóját.

Fotó: Twitter/Real MadridA másik keddi összecsapáson a 13-szoros győztes Real Madrid egy 1-0-s idegenbeli sikert követően fogadja az Atalantát. A spanyolok egyáltalán nem lehetnek nyugodtak, hiszen a közel 80 percen át emberhátrányban futballozó olasz csapat otthonában tudtak soványka előnyt szerezni, ráadásul legutóbbi kilenc hazai BL-mérkőzésükből csak hármat nyertek meg.

A Real az elmúlt két szezonban a nyolcaddöntőben búcsúzott a sorozattól, két évvel ezelőtt az Ajax a mostanihoz hasonló helyzetből, egy 2-1-es hazai vereség után fordította meg Spanyolországban (1-4) a párharcot. Ez volt egyébként a madridiak történetének mindössze második olyan európai kupapárharca - 35 alkalomból -, amikor idegenbeli sikere ellenére búcsúzott.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

  • Manchester City (angol)-Borussia Mönchengladbach (német) - kedd, 22:00 óra
  • Real Madrid (spanyol)-Atalanta (olasz) - kedd, 22:00 óra

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?