Elődöntőket rendeztek a az EL-ben és az EKL-ben is

A második és harmadik számú kontinentális klubtornán, a labdarúgó Európa Ligában és az Európa Konferencialigában is elődöntőket rendeztek csütörtök este.

Szoboszlai (balról) a 71. percig  volt a pályán | Fotó: Agerprs/EPAAz EL-ben a lipcsei „magyar” csapat a Rangerst fogadta: a vendégek „skótok” voltak a támadások terén, szinte csak a rombolásra és a védekezésre összpontosítottak, de a hazaiaknak a hajrában mégis csak sikerült feltörni a reteszt glasgow-i reteszt, így minimális előnnyel készülhetnek a visszavágóra.

A hazaiak kapujában végig Gulácsi Péter állt, Szoboszlai Dominiket a 71. percben lecserélték, a szintén magyar válogatott Willi Orbán nem lépett pályára; a Rangers keretébe ezúttal nem fért be a román válogatott Ianis Hagi.

A másik ágon az egy körrel korábban a Barcelonát búcsúztató Frankfurt már az első percben vezetéshez jutott Londonban, s bár a West Ham szünet előtt kiegyenlített, a végén mégis a német csapat játékosai örvendhettek, s várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Európa Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:
RB Leipzig (német)–Rangers FC (skót) 1–0 (0–0), gólszerző: Angelino (85.)
West Ham United (angol)–Eintracht Frankfurt (német) 1–2 (1–1), gólszerzők: Antonio (21.), illetve Knauff (1.), Kamada (54.)
A visszavágókat a jövő csütörtökön rendezik.

Az ettől a szezontól életre hívott konferencialigában is érdekelt volt egy angol csapat a legjobb négy között: a Leicester City ugyan nem szerzett gólt, mégis 1–1-es döntetlenre mentette a hazai meccsét, köszönhetően a római Mancini öngóljának.

A másik párharcban a múltjuk alapján jobb sorsra (Bajnokok Ligájára) érdemes Feyenoord és a Marseille játszott izgalmas, a vendéglátók győzelmével végződő meccset Rotterdamban.Alulmaradt a kékmezes Marseille | Fotó: Agerpres/EPA

Európa Konferencialiga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Leicester City (angol)–Roma (olasz) 1–1 (0–1), gólszerzők: G. Mancini (67., öngól), illetve Lo. Pellegrini (15.)
Feyenoord (holland)–Olympique Marseille (francia) 3–2 (2–2), gólszerzők: Dessers (18., 46.), Sinisterra (20.), illetve B. Dieng (28.), Gerson (40.)
A visszavágókat a jövő csütörtökön rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?