Román Kupa: Újabb vajdahunyadi sporttörténet, döntős a Corvinul

Újabb sporttörténeti sikert ünnepelt a Vajdahunyadi Corvinul labdarúgócsapata a Román Kupában: a másodosztályos együttes szerda este 3-1-re legyőzte hazai környezetben az elvonalbeli FC Voluntarit és ezáltal döntőbe jutott.

Ismeretes, hogy a Liga 2-ben nincs feljutási joga a Corvinulnak, ezért a bajnokságban hiába szerepel a felsőházi rájátszásban, már nincs igazán komoly tétje a meccseinek. Emiatt is összpontosított mindvégig a Román Kupára, ahol bravúrt bravúrra halmozva menetelt. Sorra verte az élvonalbeli gárdákat, köztük a Kolozsvári CFR-t a negyeddöntőbe.

Most egy másik, korábbi kupagyőztes SuperLiga-szereplőn volt a sor, hogy „fejet hajtson” az erdélyi gárda előtt. Noha a szerda esti elődöntőben a Corvinul első góljára (Manolache, 20. perc) még válaszolni tudtak az Ilfov megyei vendégek (Daniel Florea, 32. perc), a második félidőben érintetlen maradt a hazai kapu, miközben a hunyadiak Neacșa (61. perc) és Coman (73. p.) találataival döntötték el a továbbjutást. 3-1-re nyertek, és ezáltal jegyet váltottak a szebeni fináléra.

Döntős ellenfelük a csütörtök 20.30 órakor kezdődő Galaci Oțelul–Kolozsvári Universitatea találkozó győztese lesz.

(Nyitóképünk forrása: a Román Kupa Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?