FRISSÍTVE – Román Kupa: A Galaci Oțelul ellen folytatja a szebenieket kiejtő Kolozsvári Universitatea

Ami a Kolozsvári CFR-nek nem sikerült, az összejött a Kolozsvári Universitateának: a Szamos-parti futballcsapat 1-0-ás győzelemmel kiejtette ellenfelét a Román Kupa negyeddöntőjében.

Az „egyetemisták” idén is a Hermannstadt gárdájával találkoztak a legjobb nyolc között, és megismételték tavalyi kupasikerüket a szebeniek ellen. Drámai hajrában, a 92. percben szerzett góllal győztek a szerda esti hazai összecsapáson. Ioan Ovidiu Sabău edző keretéből az argentin Anselmo volt eredményes.

Fotó: a Kolozsvári Universitatea Facebook-oldala

A Kolozsvári „U”, mint ismeretes, 1965-ben nyerte meg először és eddig utoljára a Román Kupát, de 2015-ben és tavaly döntőt vívtak ebben a sorozatban. Az idei fináléig még egy ellenfelet még felül kell majd múlniuk, de azt, hogy kit, majd csak este tudják meg. Az elődöntőben ugyanis a csütörtökön rendezendő Craiovai Universitatea–Galaci Oțelul találkozó továbbjutójával találkoznak majd április 17-én.

FRISSÍTÉS: Az esti meccsen borult a papírforma, az élvonalbeli bajnokságban felsőházi rájátszásban szereplő Craiovai Universitatea lett ugyanis az a csapat, amelyik kiesett a Román Kupában. A rendes játékidő még gól nélküli döntetlennel zárult, a hosszabbításban viszont a galaciak gólt szereztek és így 1-0-s győzelemmel továbbjutva készülhetnek a Kolozsvári „U” elleni elődöntőre.

Román Kupa, negyeddöntők

  • Vajdahunyadi Corvinul–Kolozsvári CFR 4-0
  • FCU Craiova–FC Voluntari 0-0 (büntetőkkel 2-4)
  • Kolozsvári Universitatea–Hermannstadt 1-0
  • Craiovai Universitatea–Galaci Oțelul 0-1 (hosszabbítás után)

Román Kupa, elődöntők

  • Vajdahunyadi Corvinul–FC Voluntari
  • Kolozsvári Universitatea–Galaci Oțelul

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?